Diskretni šarm malog fotogeničnog ženskog stana od 43 kvadrata

Dizajneri Natalia Koreneva i Elena Zadan zaslužne su za izgled ovoga stana koji se nalazi u osmokatnici u Moskvi. Pažnju u interijeru prije svega plijene dvije nijanse – ružičasta i plava…

 

 

Vlasnica stana u Moskvu obratila se dizajnerskom uredu Koreneva Zadan jer je zapela u uređenju te je trebala pomoć i savjete stručnjaka. Najveći problem bio je kvadratura stana te dvije male sobe u koje je bilo potrebno staviti sve nužne elemente. Naročito se to odnosilo na usku spavaću sobu u kojoj je trebalo postaviti veliki krevet ali da on istovremeno ne zaguši prostor i da kretanje sobom bude bez poteškoća.

Dizajnerice su odlučile pomaknuti dio zida u spavaću sobu, i to samo koliko je širok krevet. Tako je spavaonica za 50 centimetara ušla u prostor dnevnog boravka. U tu nišu ušao je krevet rađen po mjeri i omogućio da se može prolaziti ispod njega. Da se zid nije pomaknuo, to ne bilo moguće. Ovaj potez omogućio je i stvaranje radnog prostora u spavaćoj sobi, pored prozora.

 

 

 

Zid u dnevnom boravku ne pokazuje iskorak spavaonice na njegov teritorij jer su s obje strane izbočine koju je napravila niša kreirani ugradbene vitrine, kombinacija zatvorenih ormarića i polica zatvorenih staklenim vratima. Sada s kaminom, vitrine čine savršenu cjelinu i prizivaju duh klasike, kao uostalom i ostatak prostora sa štukaturama, odabirom podne keramike, baršuna, gustih teških zavjesa, lustera i taburea.

Foto: Sergej Krasjuk

Vlasnica je poželjela da u stanu čija je baza neutralna, budu neki jaki akcenti te je oduševljeno prihvatila prijedlog dizajnerica s dvjema dubokim, zasićenim bojama, ružičastom i plavom. Naročito je efektan način nanošenja ružičaste boje na zidove te kamin kao i način spajanja ploha na frontama ugradbenih ormara u hodniku i spavaćoj sobi koji zahvaljujući tome izgledaju skriveno. Odabir boja povezao je prostor i nikoga ne ostavlja ravnodušni.

Foto: Sergej Krasjuk

 

Dizajnerice su uspjele u malu kupaonicu staviti samostojeću kadu i tako ispuniti klijentičinu želju. No, zato je perilica rublja morala preseliti u malu kuhinju i time je žrtvovano mjesto za perilicu posuđa. Ali, to nije smetalo domaćici koja je savršeno odmjerila svoje želje i mogućnosti.

Komentari