IDILA U OBITELJSKOJ KUĆI: topao i prozračan dom za petero

Stara obiteljska kuća u Poznanju doživjela je, zahvaljujući studiju Shoko Design, čudesnu transformaciju. Iz mračnog interijera zagušenog glomaznim i dotrajalim komadima namještaja prometnula se u pravu ljepoticu prepunu svjetlosti i topline

 

 

Obiteljska kuća od 168 kvadrata koji se protežu na dvije etaže smještena je u poljskom gradu Poznanju, a projekt preuređenja potpisuje studio Shoko Design. Zahtjev vlasnika je bio da njihov novi dom bude svjetliji te funkcionalniji, s nužnim i praktičnim komadima namještaja. Također su željeli da stil uređenja bude inspiriran rustikalnim i skandinavskim stilom, ali da se u svakom kutku osjeti atmosfera doma.

 

Foto: Marcin Grabowiecki

Kako bi prostor bio funkcionalniji, trebalo je srušiti nekoliko zidova, ali i staviti neke nove. U prizemlju se micanjem zidova stvorio otvoreni dnevni prostor, a kako bi što više svjetla ušlo u kuću, prošireni su i vanjski otvori koji iz blagovaonice vode u vrt. Povezivanje kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka u jedan prostor učinilo je da on izgleda znatno veći nego što jest.

 

Foto: Marcin Grabowiecki

Na gornjoj etaži pregrađene su dvije prostorije kako bi se dobila još jedna spavaća soba te još jedna kupaonica. Tako pored roditeljske spavaće sobe, gornja etaža ima tri dječje sobe, od kojih jedna ima ulogu garderobe, te dvije kupaonice – roditeljsku i dječju.

 

Foto: Marcin Grabowiecki

Na donjoj etaži, koja je savršen spoj starinskog i modernog. nalazi se prostrana dnevna zona, gostinjski wc, vešeraj i ulazni prostor.

Foto: Marcin Grabowiecki

Čitav prostor je inspiriran prirodom te prevladavaju prirodni materijali – drvo, opeka, ratan i tople smeđe i bež nijanse koji doprinose farmhouse stilu i toplom, ugodnom dojmu. Bež nijansa pijeska proteže se kroz sve prostorije kao i crni akcenti a prate ih detalji poput pletenog uzorka na stolicama, košarama i rasvjeti, slika s motivima suvremene umjetnosti i dizajnerska rasvjeta.

Foto: Marcin Grabowiecki

 

Komentari