ODLIČAN IZBOR: predivne nijanse plave i zelene u elegantnom dvosobnom stanu

Plava i zelena te sve njihove nijanse vrlo su čest izbor onih koji uređuju svoje životne prostore. Ako i vas privlači plava i(li)zelena, a ne znate kako ju unijeti u svoj dom, nadahnite se ovim projektom!

 


Vodimo vas u dvosobni stan površine 55 četvornih metara kojeg je, u suradnji s vlasnicima, uredila dizajnerica Asva Kozlovskaja iz studija KDesign. Stvoren je svijetao i funkcionalan interijer, koji pored dnevne zone otvorenog koncepta ima još dvije sobe, hodnik i kupaonicu.

FOTO: ZHENYA MURAVIEVA

RASPORED U SKLADU SA STILOM ŽIVOTA

Dizajnerica je jednu od te dvije sobe pretvorila u radnu, a druga je spavaća. Ovakav raspored i stil uređenja u potpunosti odgovara vlasnicima, paru koji voli primati goste, igrati društvene igre, gledati filmove te obavljati dio svoga posla kod kuće.

Stoga je jedna od dvije postala radna te ujedno i gostinjska, budući da ima trosjed na razvlačenje i garderobni ormar, koji je vlasnicima poslužio kao dodatno mjesto za pohranu stvari.

FOTO: ZHENYA MURAVIEVA

DODATNA GARDEROBA U RADNOJ SOBI

Početna ideja je bila da se u stanu napravi zasebna garderoba, no dizajnerica je s vlasnicima zaključila kako je bolja ideja imati gostinjsko-radnu sobu s ormarima za pohranu, a spavaću sobu i hodnik maksimalno iskoristiti za skladištenje odjeće i ostalih stvari.

FOTO: ZHENYA MURAVIEVA

I hodnik i spavaća soba imaju velike ugradbene ormare s kliznim vratima, a dnevni boravak mali pomoćni ormar. Za gostinjsko-radnu sobu odabran je samostojeći ormar s nogama, čime se rasteretio prostor.

FOTO: ZHENYA MURAVIEVA

NIJANSE PLAVE I ZELENE

Budući da su vlasnicima plava i zelena boja omiljene, one i dominiraju u njihovom novom stanu. Za dnevni prostor odabrane su intenzivnije i dinamičnije svijetle nijanse tirkizne i petrolej plave, a za spavaću nešto smirenije i nježnije svijetlije i tamnije nijanse plave.

Radno gostinjska soba je u smirujućim, decentnim sivo-zelenim tonovima, a hodnikom vlada tirkizna.

FOTO: ZHENYA MURAVIEVA

U spavaćoj i radnoj sobi je jedan od zidova istaknut tapetama, što je pomoglo oživjeti interijer i stvoriti pravi ugođaj. Hodnik se ističe tirkiznom bojom ulaznih vrata te okomitim letvicama od gipsanih ploča koje su iskorištene kao dekoracija i u dizajnu TV zone u dnevnom boravku. Tako se prostor povezao u jedinstvenu cjelinu.

FOTO: ZHENYA MURAVIEVA

Još jedan element koji se ponavlja su keramičke pločice sa svijetlim geometrijskim ornamentima u vintage stilu – njome su obloženi pod u hodniku i zid u kuhinji.

FOTO: ZHENYA MURAVIEVA
Komentari