MODERAN DVOETAŽNI STAN: ovaj interijer pun je pogodak za ljubitelje jednostavnosti i minimalizma

Vlasnici su htjeli živjeti u modernom interijeru, ali s karakterom koji će ovaj prostor učiniti samo njihovim. Arhitektica Hanna Pietras predložila je u ovom dvoetažnom stanu neutralne, prigušene boje, ali i bogatstvo materijala.

 


Prostrano i prozračno, moderno i na trenutke minimalistički, a opet ugodno i s karakterom, zahvaljujući toplim bojama i drvenim elementima. To su bili naši prvo dojmovi kada smo vidjeli ovaj prekrasan dvoetažni stan čije uređenje potpisuje arhitektica Hanna Pietras.

Foto i stajling: FOLLOW THE FLOW

ZAHTJEVI VLASNIKA

Kako je riječ o drugom projektu kojeg radi za istog klijenta, arhitektica je već znala njegove sklonosti, ukuse i navike. Znala je da ne voli pretrpane interijere, previše detalja i boja te da voli jednostavnost, ali i udobnost.

Sve to uvelike joj je olakšalo uređenje ovoga interijera koji se prostire na dvije etaže i zauzima, uključujući i terasu, površinu od 100-injak četvornih metara.

Foto i stajling: FOLLOW THE FLOW

Načelno, ovakva površina ukazuje na lakše uređenje i neograničene mogućnosti, bez puno problema. No, no arhitektica je morala uzeti u obzir različite visine stropa prisutne u prostoru te njima prilagoditi funkcionalan raspored prostorija. S druge strane, to je unijelo određenu dinamiku u ovaj dvoetažni stan.

Foto i stajling: FOLLOW THE FLOW

No, to nije bio jedini izazov u ovom prostoru. Izvorni raspored nije bio vrlo funkcionalan pa su bile potrebne male preinake. One se prije svega odnose na micanje poluzida koji je dijelio kuhinju od ostataka otvorenog dnevnog prostora. Sada je taj dnevni dio stana potpuno otvoren što daje više svjetla kuhinji, kao i dojam prostornosti.

Foto i stajling: FOLLOW THE FLOW

MODERAN STIL, ALI S TOPLINOM I KARAKTEROM

Vlasnicima se sviđa moderan stil, ali da ima topline i karaktera, odnosno nešto što će ovaj interijer učiniti samo njihovim. Arhitektica je predložila prigušene boje, ali i bogatstvo materijala.

Za bazu su odabrane tri boje i na njima izgrađen cijeli interijer. Zahvaljujući tome, prostor je miran, skladan i koherentan. Korištene su kombinacije prirodnih materijala.

Foto i stajling: FOLLOW THE FLOW

I taj karakter koji su vlasnici željeli provući kroz detalje detalje. Primjerice, tapete u spavaćoj sobi, rebrastih površina na zidu dnevnog boravka, na ormarićima u kuhinji i kupaonici, crnim i zlatnim akcentima, zidnim pločicama u kupaonici…

Foto i stajling: FOLLOW THE FLOW

DOMINACIJA NEUTRALNIH BOJA

Odmah s vrata ulazi se u dnevnu zonu u kojoj su kuhinja s prekrasnim drvenim otokom zaobljenih linija, zatim blagovaonice te dnevnog boravka. Iz hodnika se ide na kat gdje su tri sobe – roditeljska spavaća, dječja te gostinjska koja sada trenutno ima ulogu garderobe.

Za razliku od dnevne zone u kojoj prevladavaju neutralne svijetle nijanse, u spavaćim sobama su tamnije neutalne nijanse uz dodatak svijetlo zelene.

Foto i stajling: FOLLOW THE FLOW

 

Komentari