Savršen jednosobni stan za samca u kojem se našlo mjesto i za spavaonicu

Danas se od malih prostora arhitektonskim i dizajnerskim intervencija rade prava mala čuda. Uvijek se iznađe jedan ili više kvadrata u koje se smjesti neki novi sadržaj kako bi se zadovoljile potrebe vlasnika. Danas vas vodimo u jedan takav stan!

 

 

Mali stanovi imaju svojih draži, jer je, unatoč kroničnom nedostatku kvadrata, lakše ostvariti šarm i lijepu, intimnu atmosferu. Vlasnik stana od 32 četvorna metra u Taipeiju, glavnom gradu Tajvana, poželio je prije useljenja u svoj novi dom imati i odvojen prostor za spavanje. Kako u tako maloj kvadraturi stvaranje nove sobe nije dolazilo u obzir, dizajneri iz Cloud Pen Studija su prostor samo djelomično podijelili na dva dijela. I to kreiranjem jedinstvenog elementa koji se sastoji od police i ormara. Tako se riješio problem odlaganja odjeće i knjiga, a stan je dobio odvojen spavaći prostor zatvoren s tri strane.

Dominantne bijele tonove u savršeno funkcionalnom stanu upotpunile su zelene i svijetloplave nijanse te akcenti u drvetu. Ugrađena rasvjeta, podovi visokog sjaja i uređaji od nehrđajućeg čelika stvorili su u ovom šarmantnom, mladalačkom interijeru lagani, reflektirajući učinak.