Minimalistički dom u Ljubljani prilagođen vlasnicima ali i njihovim trima mačkama

Neutralna i kontrastna crno-bijela kombinacija u uređenju interijera uvijek je imala svoje vjerne poklonike. Pogledajte kako ona funkcionira u stanu u Ljubljani inspiriranim minimalizmom.

 


Slovenski arhitektonski Studio 360 stoji iza projekta uređenja obiteljskog stana u Ljubljani. Interijer je, osim vlasnicima, životni prostor i trima mačkama pa je prostor trebao biti prilagođen i njima. To je bio jedan od zahtjeva vlasnika.

Foto: Miran Kambič

Također, prilikom osmišljavanja prostora trebalo je maksimalno iskoristiti i jedan veliki adut. Stan se naime nalazi u neboderu i nudi prekrasan pogled na okoliš, naročito iz dnevnog dijela stana koji je dobrim dijelom u velikim prozorima.

Foto: Miran Kambič

Riječ je o četverosobnom stanu u novogradnji, a mi vam ovaj puta predstavljamo jedan njegov dio koji uključuje dnevni prostor, hodnik i kupaonicu.

Foto: Miran Kambič

Kako je prostor prilagođen macama?

Kutni crni ormar u dnevnom boravku koji djeluje poput kubusa, primjerice, sadrži televizor, audio opremu te ormarić i police za mačke.

Foto: Miran Kambič

Ormar uz ulaz u stan ispod klupe krije pijesak i hranu za mačke, a klizna vrata i unutarnja svjetla omogućuju im da se popnu. Da bi to bilo moguće, ovi ormari su rađeni po mjeri, kao gotovo i sav ostali namještaj u stanu.

Pored toga, kako bi se prostor prilagodio mačkama, sav namještaj je ili podignut od poda ili seže skroz do poda radi lakšeg čišćenja.

Foto: Miran Kambič

Stan je izvrstan spoj funkcionalnost i stila te odiše ugodom te modernom jednostavnošću i profinjenošću. Uređen je u minimalističkom stilu i koncipiran je na kontrastu crne i bijele uz dodatke sive koji djeluju smirujuće, a ujedno su zaštitni znak prostora.

Foto: Miran Kambič

Ovi smireni neutralni tonovi postaju pozadina za brojne niše i police u kojima svoje mjesto pronalaze knjige i dizajnerski detalji.

Foto: Miran Kambič

Veliki naglasak stavljen je na rasvjetu i zidna ogledala koja pojačavaju dojam prostranosti.

Foto: Miran Kambič
Komentari