MALI ŠARENI STAN: 45 dobro iskorištenih kvadrata za IT stručnjakinju

Dizajnerica Mila Genc kreirala je moderan i udoban interijer u kojem boje igraju glavnu ulogu, starajući dinamičan i originalan životni prostor za mladu informatičarku.

 


Već na prvi pogled može se zaključiti kako je raspon boja u ovom stanu doista širok. I kako sve, usprkos tome, savršeno dobro funkcionira jer šareno ne mora značiti neskladno ili pak napadno. Ovom stanu, s obzirom na mladu vlasnicu, kao i dizajn odabranog namještaja i općenito koncept uređenja, to savršeno pristaje.

 

Foto: Nik Rudenko

Želja vlasnice bila je imati dom koji će izgledati zanimljivo i u kojem će biti boja. Također je naglasila kako bi htjela stvoriti veselo raspoloženje u stanu i kako se nimalo ne boji hrabrih kombinacija. U dogovoru s dizajnericom Milom Genc odlučeno je da hodnik bude crven, a spavaća soba tamnih, bogatih boja koje će joj dati intimniji ugođaj.

Tamno plava/zelena se pokazala kao savršen odabir. Za strop je odabrana terkota. Ova kombinacija pomogla je dati interijeru eleganciju i vizualno rastegnuti prostor prema gore.

Foto: Nik Rudenko

Kako je stan površine 45 kvadrata, cilj je bilo iskoristiti svaki raspoloživi centimetar. Dizajnerica je u ovoj kvadraturi organizirala kuhinju i dnevni boravak s prostorom za rad na prijenosnom računalu (vlasnica stana radi u informatičkoj tvrtci i bilo joj je važno da radni prostor nije u spavaćoj sobi), spavaću sobu, kupaonicu i hodnik s garderobom.

Foto: Nik Rudenko

Uz pomoć boja dizajnerica je stvorila veselo raspoloženje u stanu. Ali kako se interijer ne bih preopteretio, tamne boje su izbjegavanje u većini prostora. U dnevnom prostoru u kojem su dnevni boravak i kuhinja sa šankom u ulozi blagovaonskog stoga napravljena je neutralna svijetla pozadina, dok je u spavaćoj sobi pozadina tamna. Boja je dodana u obliku naglašenih komada namještaja i tekstila.


U dnevnom prostoru pažnju privlači kuhinja, izrađen u upečatljivoj zelenoj nijansi. Uz boju, u ovoj prostoriji važan je ritam koji stvaraju pločice s geometrijskim uzorkom koje se nalaze između gornjih i donjih elemenata.

 

 

Komentari