Moderan dom menadžerice: betonska ljepotica u okolici Zagreba neće vas ostaviti ravnodušnima

Svakog tjedna ekipa InDizajna posjećuje zanimljive dizajnerske prostore. Ovaj put, ugostila ih je Simona Zavratnik koja je svoj dom od 120 kvadrata izgradila u okolici Zagreba.

 


Simona Zavratnik živi na nekoliko adresa i često putuje pa je odlučila zagrebačke hotelske sobe zamijeniti domom koji će urediti prema vlastitim željama. Da nije menadžerica sigurno bi bila dizajnerica interijera, kaže Simona. Lokaciju je pomno birala i pronašla ju 15-ak minuta vožnje od centra grada, a istovremeno je okružena  mirom i tišinom. Osvojio ju pogled na Zagreb i Medvednicu udaljini s jedne strane, a zelenilo s druge.

Zbog specifičnog oblika parcela kuća ima oblik trokuta. Gradnja je trajala tri godine i glavni zahtjev bio je stvoriti prostrani dom u „kojem se može disati“ te da nema skučenih prostorija i to je vidljivo na prvi pogled. Ova moderna katnica pravi je primjer pročišćenog industrijskog stila i prvi dojam koji ostavlja je: jednostavnost i prozračnost. Što se samog uređenja tiče, detalja je vrlo malo i svi su u sivoj ili crnoj boji, a beton je vidljiv na svakom koraku. Gotovo sve u kući rađeno je po mjeri, od namještaja do čeličnih stepenica.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Veliku ulogu ovdje su odigrale staklene stijene i dvije terase. Na prvoj etaži smještene su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak iz kojeg se izlazi na prostranu terasu. Stepenice vode do jedne spavaće soba unutar koje je uklopljena i kupaonica. Sve asocira na hotelsku sobu što je i bila želja.

Pogledajte u video prilogu kako izgleda ovaj moderni dom izvana i iznutra!

 

 

Komentari