Udobno i jednostavno, a tako originalno: fantastičan stan za mladi bračni par

Stan je prije useljenja doživio promjene u tlocrtnom rasporedu kako bi bio što funkcionalniji i ugodniji za život njegovih stanara. Posebnu pažnju plijeni tzv. bijela kocka koja se nalazi već na ulasku u stan. O čemu je točno riječ, saznajte u nastavku…

 

Dizajneri Albina Šorina i Georgij Kozlov iz moskovskog studija Domestic potpisuju koncept uređenja trosobnog stana za mladi par. Interijer je zamišljen kao prostor za udoban život, bez previše namještaja, detalja i upadljivih volumena. To su dizajneri postigli korištenjem tople, prirodne nijanse drveta i pažljivo odabranim komadima skandinavskog dizajna kao i nijansi. Baza je neutralna i čine je bijela, bež i siva, s dodacima akcenata u žutoj, crvenoj i prljavo ružičastoj.

Ono što najviše plijeni pažnju u ovom skladno uređenom interijeru jest sjajno povezivanje čistih linija, tekstura i grafičkih elemenata na tretmanima površine u drvu, pločicama i staklu. Prije preuređenja stan je imao više zidnih pregrada, a dizajneri su srušili zidove koji su dijelili hodnik od kuhinje, zatim kuhinje od dnevnog boravka te hodnika i radne sobe. Dnevna zona se povezala u otvoren prostor, koji je također otvoren prema ostatku stana – ulaznom hodniku te onom koji vodi do radne sobe. Radna soba dio je dnevne zone zahvaljujući prozirnoj staklenoj stijeni s aluminijskim profilima, a ipak zadržava određenu privatnost. Kako je samo dvoje stanara, nije bilo potrebe sasvim zatvarati taj prostor klasičnim zidom. Ovako i dnevna zona i radni prostor djeluju prostranije.

Pogled iz boravka ne ostaje ograničen zidovima hodnika ili radne sobe. Dodatna atrakcija u prostoru je svakako tzv. bijela kocka u ulaznom dijelu stana koja čini snažan kontrast toplom završetku susjednih područja – spavaće sobe i dnevne zone. Ona naglašava grafički dizajn interijera u kojem dominiraju čiste linije. Konceptom bijele kocke vizualno se razgraničio prostor hodnika od ostalih prostorija.

Komentari