TKO BI JOJ ODOLIO? Drvena kućica od 25 m2 kojoj ne nedostaje udobnosti i elegancije

Hideaway, ručno izrađena, drvena kućica od 25 četvornih metara koju su osmislili Matt i Elizabeth Impola iz Amerike, nije samo praktična, nego udobna i elegantna

 


Pristaša malih kućica, mahom mobilnih, toliko je da se već stvorio pravi pokret ljubitelja koji podrazumijeva puno više od nastambi skučene kvadrature koje služe kao privremeni dom. Odnosi se više na stil života u kojem parovi, cijele obitelji ili pak samci odlučuju za svoj stalan dom, želeći tako biti daleko od buke i asfalta, u životnom prostoru koji je više u skladu s prirodom i kojeg je jednostavno održavati.

FOTO: AIRBNBž

Takva i drvena kućica Hideaway koju su osmislili i sa svojim timom iz Handcrafted Movementa izradili mladi Amerikanci Matt i Elizabeth Impola. Ova kućica, koju je moguće iznajmiti putem Airbnb-ija nalazi se u  šumi u okolici Portlanda i savršen je način za bijeg iz grada, ali već postoji interes da se iste takve naprave za stalan dom.

FOTO: AIRBN

Matt i Elizabeth napravili su kućicu koja privlači svojim drvenim pročeljem u plavo bijeloj kombinaciji, i svojim vanjskim i unutarnjim izgledom pravo je chic utočište prepuno svjetla zahvaljujući svijetlim nijansama koje prevladavaju kao i velikim otvorima koji se nalaze na svim zidovima te tzv. francuskim vratima na koja se izlazi drvenu terasu okruženu visokim drvećem.

FOTO: AIRBNB

Vlasnici su željeli učiniti kuhinju što većom, da bude udobna i funkcionalna kao kuhinja standardne veličine u stanovima i kućama. U mini dnevnom boravku nalazi se jedan neočekivan element za ovako mali prostor: kamin od opeke koji odvaja glavnu sobu od spavaće sobe. Kamin je dao kućici još veću atmosferu doma.

FOTO: AIRBNB

Budući da iznad kuhinje i kupaonice postoji galerija na kojoj se nalazi ležaj za dvije osobe, u kući se mogu smjestiti četiri osobe, a toliko je moguće biti i za blagovaonskim stolom. Oba ležaja imaju priličnu privatnost jer se nalaze na suprotnim stranama kuće, različitim visinama te jedan od njih, koji je pored dnevnog boravka ima mogućnost odvojiti se kliznim vratima te funkcionira kao zasebna prostorija.

 

Komentari