Šarm na najjače: stančić od 34 kvadrata sa spavaćom sobom na galeriji

Mali životni prostori zbog vješto koncipiranog uređenja ne odaju dojam skučenosti. Upravo vam predstavljamo jedan takav samački interijer koji se sastoji od svega jedne prostorije koja je zbog visine stropa uspjela dobiti i spavaći prostor na galeriji

 

Jednosobni stan u Göteborgu nalazi se na posljednjem katu stare zgrade. Visina stropa malo veća od standardne omogućila je proširenje na dodatnu etažu, odnosno nadogradnju galerije koja je poslužila kao spavaći prostor. Donjih 22 četvorna metra dobilo je još 12 kvadrata stvaranjem nove prostorije u gornjem dijelu stana povezanog malih stepeništem uza zid, jer se tako oduzelo najmanje dragocjenog prostora.

 

Foto: Anders Bergstedt / Entrance

 

Ulazni prostor vodi u kupaonicu te prostoriju u kojoj je na donjoj etaži dnevni boravak s kuhinjom te blagovanjem, a na gornjoj spavaća soba s dodatnim skladišnim prostorom u vidu ugradbenih komoda. Iako je riječ o jednoj prostoriji, izgradnjom galerije stvorila se potrebna privatnost za spavaću sobu.

 

Foto: Anders Bergstedt / Entrance

 

Interijerom dominira skandinavski dizajn začinjen opekom i drvenim elementima koji su dali toplinu prostoru. Bijela vodi glavnu ulogu, što je izvrsno rješenje za male prostore, a cigla, drvo te akcenti u crnoj dali su karakter stančiću. Tome su pridonijeli lijepi detalji, naročito kožni tepih i umjetnine koji su spriječili monotoniju koju može izazvati neutralan odabir boja, specifičan za skandinavski dizajn.

Komentari