Mali dvosobni stan od 45 kvadrata savršeno je urbano gnijezdo za mladi par

Crni grafički elementi, tekstura betona i živopisno zelenilo spajaju se u interijeru koji je kreirao dizajnerski studio DSGN Hub. I unatoč ovoj kombinaciji crnih elemenata i betona prostor djeluje toplo i ima atmosferu doma.

 


Stan u novogradnji zauzima površinu 45 četvornih metara i namijenjen je mladom paru. Po njihovoj želji dizajneri iz studija DSGN Hub uredili su ga u modernom štihu. Glavna ideja projekta bila je osmisliti ugodan interijer ispunjen betonskim teksturama, grafičkim elementima i živim zelenilom.

Ovakav odabir materijala i tekstura te raspon boja koji se uglavnom kreće unutar sive, zelene, bijele i crne načelno djeluje hladno i suzdržano, pa i brutalno, no kada pogledamo konačan rezultat vidimo da interijer odiše mekoćom i toplinom te je savršeno gnijezdo za mlade ljude.

Foto: Anton Lihtarovic

Prije uređenja interijera, bile su potrebne sitne preinake u prostoru. Hodnik je bio uzak i dugačak te vrlo mračan, a kuhinja smještena u nišu. Micanjem zida koji je dijelio kuhinju od hodnika riješio se problem u jednom i drugom prostoru.

Hodnik je otvoren prema ostatku stana, ima više svjetlosti te ne izgleda skučeno niti mračno jer prirodna svjetlost dopire do njega.

Foto: Anton Lihtarovic

Kuhinja izgleda veće i svjetlije jer nema bočnog zida koji ju je zatvarao i činio manjom i mračnijom. A zid nasuprot kuhinje, koji je ustvari dio hodnika, postao je ugradbeni ormar za pećnicu, namirnice i ostale kuhinjske stvari.

Kako je prostor mali, blagovaonski dio riješen je produženjem radne plohe. Stol je naslonjen na nju što je znatno praktičnije, a i štedi dragocjene kvadrate.

U području dnevnog boravka nalazi se mali radni stol koji se nastavlja na police na TV zidu. U dizajn je integriran i klima uređaj kako ne bi privlačio svu pažnju na sebe.

Foto: Anton Lihtarovic

Iz dnevne zone ulazi se u malu spavaću sobu u kojoj pažnju plijeni ormar s prozirnim frontama od kvalitetne debele plastike. Prema želji vlasnika, u spavaćoj sobi vlasnici su željeli smjestiti projektor pa je on pričvršćen na šipku iznad kreveta.

Foto: Anton Lihtarovic

Glavni završni materijal u interijeru bio je dekorativni betonski premaz – to je također bila jedna od glavnih želja vlasnika. Korišten je u kuhinji, spavaćoj sobi pa čak i kupaonici. Međutim, prilikom projektiranja “najtoplije” zone – zida u blizini ploče za kuhanje ipak je na donji dio zida stavljen red keramičkih pločica, ali u istom tonu kao i betonska boja.

Komentari