ORIGINALNO I IZVAN TRENDOVA: pogledajte kako je osuvremenjen stan u Zagrebu

InDizajn i Mastercard vode vas u sjajno uređen dvosobni stan u Zagrebu u kojem se uspješno isprepliću antikviteti, dizajnerski predmeti i komadi cjenovno pristupačnih brendova.

 

 

 

Stan od 68 kvadrata u koji vas vodimo nalazi se u širem centru Zagreba, u zgradi izgrađenoj 50-ih godina prošlog stoljeća prema projektu poznatog arhitekta Drage Galića.

Vlasnik Mario Malnar svoj budući dom dugo je tražio, a kada ga je pronašao, u opremanju mu je pomogao prijatelj, povjesničar umjetnosti. Rezultat je ugodan prostor u kojem se isprepliću dizajnerski komadi s low cost rješenjima.

 

Foto: InDizajn

U stanu se nalazi kuhinja, kupaonica koja je kružnom vezom spojena sa spavaćom sobom s jedne i hodnikom s druge strane, dnevni prostor i terasa. Raspored je ostao isti, baš kao i neki drugi elementi u stanu, budući da je riječ o zaštićenom objektu.

Adaptacija je bila zahtjevna jer je zgrada zaštićeni spomenik kulture. Izvana se nije moglo ništa mijenjati pa smo zadržali izvornu stolariju, a i tlocrtno je stan ostao kakav je bio. Ideja je bila modernizirati stan – ostaviti ono što je bilo nasljeđe a s detaljima i namještajem unijeti neku novu vrijednost”, objašnjava vlasnik.

Foto: InDizajn

Jedan od modernih elemenata u stanu, pored minimalističke bijele kuhinje i kupaonice, je podna obloga od poliuretana, koja se nalazi u svim prostorijama. Ovako prostor izgleda povezanije, modernije, prozračnije i znatno svjetlije. No, i sami vanjski otvori koji se prostiru se gotovo cijelom širinom stana, unijeli su obilje prirodne svjetlosti.

“Kupaonica ima bijele pločice kakve su se radile 60-ih, u kuhinji i na terasi je ostao terazzo”, otkriva vlasnik te dodaje kako je stan postepeno punio stvarima – neke su dizajnerske, neki komadi rađeni su po mjeri kod stolara, a nešto je uspomena njegove bake.

Foto: InDizajn

Što je još vlasnik otkrio o uređenju svoga doma te kako on izgleda u cijelosti, pogledajte u video prilogu!

 

Foto: InDizajn

Komentari