U domu umjetnice iz Verone: divan stan pun boja, umjetnina i dizajnerskih komada

Na putovanju u Italiji, InDizajn je posjetio i divan stan pun boja, umjetnina i dizajnerskih komada namještaja. Uredila ga je vlasnica Nicole Conte, likovna umjetnica koja u Veroni živi posljednjih deset godina.

 


Nicole Conte (IG profil @nicole_conte_), likovna umjetnica koja živi u Veroni provela je ekipu InDizajna kroz svoj prekrasni dvoetažni stan koji se nalazi u povijesnom središtu Verone, u staroj zgradi koja je potpuno renovirana prije petnaestak godina. Kako nam je otkrila Nicole, u zgradi su prilikom renovacije napravljena četiri stana, a njezin  zauzima najveću površinu, čak 170 četvornih metara, raspoređenih na dva kata.

Nicole nam je opsiala i njegov raspored: na prvom katu su kuhinja i dnevni boravak, odnosno blagovaonica i mala kupaonica, dok se na drugom katu nalaze tri spavaće sobe i dvije kupaonice u prostoru.  No, dnevni prostor je dio doma u kojem Nicole sa suprugom i prijateljima provodi najviše vremena.

VLASNICA STANA NICOLE CONTE / FOTO: DARKO MIHALIĆ

“To je mjesto u koje pozivamo naše prijatelje, ljude koji nam dolaze u posjet. To je i dnevni boravak i blagovaonica, ali i mjesto susreta i mjesto gdje smo postavili sav dizajnerski namještaj i slike koje najviše govore o nama. Slike su uglavnom djela poznatih talijanskih umjetnika kao što su Schifano ili Dorazio, a tu su i neke slike koje sam ja naslikala, jer sam zaljubljena u umjetnost”, objašnjava Nicole koja obožava umjetnost te se bavi slikarstvom.

“U stanu imamo zapravo starinski, ali suvremen namještaj, jer kada slikam, uvijek stvaram vrlo suvremene umjetnine. S vremena na vrijeme potrebno je spojiti različita razdoblja i tako stvoriti neku vrstu zajedničke niti između starinskog i suvremenog”, dodaje.

FOTO: DARKO MIHALIĆ

Vlasničin najdraži komad namještaja u stanu je definitivno stopalo, jer predstavlja sve što joj je, kako kaže, čudno.

“U osnovi je umjetničko djelo, ali zapravo je sofa. To je mjesto za sjedenje i stoga se može tumačiti na razne načine. Kad sam prvi put ušla u ovu kuću, zaljubila sam se u nju, jer se ovdje osjećam dobro. Osjećam da sam to ja i volim sve stvari u njoj, jer smo ih zajedno odabrali moj suprug i ja i one predstavljaju našu bit”, kaže.

FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

San nje i supruga je imati kuću punu umjetnina, ne samo poznatih ljudi, već i nepoznatih umjetnika koji će ih predstavljati i ispunjavati im, kako ističe, dušu svaki dan. “I to je ono što smo uspjeli postići i ostvariti ovom kućom”, zaključuje za kraj.


U video prilogu pogledajte detaljnije ovaj predivan dvoetažni stan!

Komentari