MODERNA I ELEGANTNA KUHINJA: unatoč pet vrsta materijala, zadržani su stil i jednostavnost

U velikom broju domova kuhinja je centar svih zbivanja. Dobra kuhinja podrazumijeva savršen omjer  funkcionalnosti, kvalitete i stila. Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec to postigao u kuhinji u novogradnji.

 

 

Uređenje kuhinje uvijek je poseban izazov, a kada dizajneri, kao u ovom slučaju, imaju otvorene ruke dobro je poigrati ne samo bojama, već i materijalima.

Cilj uređenja ove kuhinje bile su prije svega kvaliteta i funkcionalnost, ali i elegantan i moderan izgled. Ovim primjerom htjeli smo vam pokazati da se pri uređenju kuhinje ne trebate suzdržavati i da slobodno kombinirate materijale.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Funkcionalnost i kvaliteta osnove su svake kuhinje, zatim stil.  Prvo smo postigli izradom namještaja po mjeri i izborom materijala, a  drugo, izborom dekora. Inovativni materijali omogućili su nam kombinaciju raznih dekora i boja, pa smo se u ovom interijeru odlučili na kombinaciju čak pet različita materijala”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje:

“Jedan od meni omiljenih dekora je mramor kojeg imamo na zidu jer svakom i najjednostavnijem prostoru daje taj luksuzan touch. No s njim trebate pripaziti da ne dominira previše, moj favorit je uvijek koristiti ga kao zidnu oblogu i eventualno ga povući i na radnu ploču”, savjetuje.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Uz zidnu oblogu od laminama koji imitira mramor, kombiniran je crni pet mat i hrastov furnir. Za radnu ploču odabran je Getacore, a od istog materijala napravljen je sudoper.

“Kako su zapravo i Getacore i laminam bijeli i pomalo hladni druga dva dekora u potpunoj su suprotnosti. Crni dekor koji smo provukli kroz donje dijelove i dio visokih elemenata daje nam kao i laminam osjećaj luksuza, a kako se radi o pet mat materijalu nema straha od teškog održavanja”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Zadnji, peti materijal koji je korišten je kompakt ploča, i to na površini šanka, koja je svojim elegantnim izgledom, ali i kvalitetom, zaokružila dizajn.

Kako je teklo opremanje kuhinje, pogledajte detaljnije u video prilogu!

Komentari