Neiskorišten prostor u domu pretvorite u opuštajući kutak za čitanje

Iako bi nam svima došao koji kvadrat više u našem životnom prostoru, nerijetko se nađu i oni neiskorišteni prostori s kojima mislimo da baš ništa ne možemo učiniti… No, InDizajn ‘uradi sam’ tim ima prijedlog!

 

 


Ako u svome domu imate nešto neiskorištenog prostora kao što je, primjerice onaj u hodniku, razmislite o tome da ga pretvorite u kutak za čitanje. InDizajn ‘uradi sam’ tim ćemo vam pokazati kako.

Prije nego što krenete na posao, izvadite iz zida stare tiple i popravite nesavršenosti – udubine i neravne dijelove.

Prvi korak u uređenju kutka je postavljanje tapete. Odabrana je tapeta s imitacijom cigle koja se dobro uklapa uz boju zidova, a slagat će se i s policama koje će se nakon toga postaviti.

Pripazite na to da su rubovi tapete poravnati sa zidom i da ste dobro istisnuli zrak kako ne bi ostali mjehurići.

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Tapeta se odlično uklopila i vrijeme je za postavljanje polica! Ako vam dvije nisu dovoljne, postavite ih još, ali vodite računa o tome da ne pretrpate zid.

Osim što su nezaobilazan dio kutka za čitanje, police s knjigama su ujedno i sjajna dekoracija, naročito ako ste odabrali boju ili dizajn koji će je dodatno istaknuti.

Ako želite u uređenje ovog kutka ubaciti još jedan DIY moment, InDizajn tim predlaže izradu ukrasnog stolića. Sve potrebne dijelove ekipa je pronašla u Bauhausu. Pogledajte u video prilogu kako sami možete izraditi stolić.

Preostaju vam još samo završne dekoracije i kutak za čitanje je gotov!

 

 

 

 

Komentari