BIJELA + DRVENI DEKOR: bezvremenska kombinacija u modernoj i savršeno isplaniranoj kuhinji sa šankom

Kuhinja je jedna od prostorija za koju zasigurno možemo reći da je srce doma. Ovaj puta ćemo vam pokazati uređenje kuhinje u prostranom stanu koju je studio Mirjana Mikulec interijeri uredio u bezvremenskim neutralnim bojama za tročlanu obitelj

 

 

 

Jedan od novijih projekata studija Mirjana Mikulec interijeri je stan u novogradnji od 130 četvornih metara. Pokazujemo vam kako je teklo uređivanje kuhinje na koju odlazi 12 kvadrata.

Jedna od prednosti ovog stana, pa tako i kuhinje zasigurno je prostranost, no unatoč tome važno je dobro iskoristiti prostor. Studio je osmislio kuhinju U oblika, smještenu u kut dnevne zone koji s jedne strane ima izlaz na balkon.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

“Dio koji gleda prema ostatku stana vizualno je zatvoren šankom, a s obzirom na položaj prozora, gornji elementi su postavljeni na samo jedan zid. Kuhinja ima i specijalan dodatak – s obje strane šanka kreirane su dvije police.”, objašnjava dizajnerica.

Budući da je klijent želio svijetle tonove, predložena je igra drvnog dekora i vječne bijele. Kako kuhinja ne bi bila monotona, predloženo je da gornji  elementi budu napravljeni u dvije dubine, a za zidnu oblogu predložen je dekor betona. Sve ove boje i dekori prate ostatak uređenja stana.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

No, finalni izgled je, prema želji vlasnika, ipak malo izmijenjen i stavljeni su neki drugi dekori i materijali umjesto predloženih. Što je sve izmijenjeno i kako je teklo uređenje kuhinje, pogledajte u video prilogu 🙂

Komentari