BRZI MAKEOVER: kako je promjena boje samo jednog zida potpuno preobrazila spavaću sobu

Josipa je na nagradni natječaj prijavila spavaću sobu koja je jedina ostala neuređena u njenom novom domu. Njezina želja je bila prije svega riješiti se starog kreveta, ali i uljepšati prostor

 

 

Omiljeni prilog emisije Indizajn zasigurno je Iznenadi me. U njemu gledatelje koji imaju najviše sreće na nagradnom natječaju tim Mirjane Mikulec razveseli uređenjem jedne prostorije u domu. Ovaj puta na red je došla Josipina spavaća soba koja je jedina ostala neuređena u njezinom novom domu.

Josipina želja je da se što prije riješi starog kreveta, ali da većina ostalog namještaja ipak ostane u prostoriji. Preuređenje u suradnji s Meblo Tradeom počelo je novom bojom na jednom od zidova. Odluka je pala na intenzivniju nijansu plave, koju spavaće sobe jako vole jer umiruje prostor i daje mu profinjenost.

4 najbolje boje za svaku spavaću sobu. Ako nemate ideja, nudimo vam i savršenu inspiraciju

PRIJE

INDIZAJN

“Kada birate jače tonove poželjno bi bilo da ih odaberete na samo jedan zid kako prostor ne bi bio vizualno manji, pogotovo ako soba nema puno prirodne svjetlosti. Ako je namještaj u svijetlim tonovima postići ćete zanimljiv kontrast odabirom tamnije nijanse. Takve zidove možete ostaviti prazne, a možete postaviti uokvirene fotografije koje će tako doći do izražaja. Određenu dozu dramatičnosti, ako ste na nju spremni, donijet će odabir “snažne” boje –  crne, tamno plave ili tamno zelene koje će u potpunosti promijeniti dojam sobe”, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Osim boje zida, soba je dobila i novi ležaj s elegantnim uzglavljem te neke detalje. Usto, promijenjena je pozicija ležaja što je ovoj sobi dalo potpuno drugačiji izgled. Ostatak namještaja raspoređen je prema položaju kreveta kojem se nesmetano može prići s obje bočne strane. Moderna visilica i samostojeća lampa zaokružili su čitavu priču.

POSLIJE

INDIZAJN

Tim Mirjane Mikulec, još je jednom uspio u potpunosti iznenaditi gledateljicu, a kako je išao cijeli process, pogledajte u videu.

 

Komentari