Potpuna transformacija stare kupaonice od 4 kvadrata by studio Mirjana Mikulec interijeri

Spremate se na (pre)uređenje svoje male kupaonice i potrebne su vam ideje? Nadahnite se renovacijom stare i neugledne kupaonice od četiri kvadrata čiji novi izgled potpisuje studio Mirjane Mikulec

 

 

 

U stanu od 50 kvadrata studio Mirjana Mikulec interijeri u potpunosti je preuredio malu kupaonicu na koju odlazi 4 kvadrata.

“Dobro osmišljen tlocrt prioritet je pri svakom uređenju stana, naročito kada je riječ o maloj kupaonici u kojoj je potrebno iskoristiti svaki centimetar, a upravo to je bio i jedni zahtjev klijenta “, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Foto: InDizajn

 

Foto: InDizajn

Nakon što je definiran tlocrt, potrebno je bilo napraviti  3D vizualizacije koje su klijenti trebali odobriti. Od dva ponuđena rješenja, prihvatili su ono u kojem dominira dekor drva na elementima, ali s manjim izmjenama.

“Iako opremamo nešto manju kupaonicu, svejedno sam se odlučila za tamniju keramiku. Unatoč tome, dojam skučenosti spriječili smo pravilnim rasporedom elemenata i sanitarija”, objašnjava dizajnerica odabir tamnijih nijansi.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U novoj kupaonici umjesto kade ugrađen je walk-in tuš s prozirnom staklenom stijenom, a umjesto vidljivog, ugradbeni vodokotlić. Ogledalo, ormarići i staklo za tuš rađeni su po mjeri dok je keramika nabavljena u Petrokovu, kao i tipkalo i TECE kanalice za odvod u walk-in tušu. Između tuš kabine i zida napravljena je niša u koju je ugrađen ormar za perilicu i odlaganje stvari.

Kombinirate su dvije vrste keramike, obje sa sivom podlogom, no različitim uzorcima – betonom i terazzom što je prostoru dalo profinjenost i jednostavnost. Odabir crne galanterije i armatura stvorio je od ovih elemenata jake stilske naglaske.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Kupaonica, iako je mala, ne djeluje skučeno zbog rasporeda elemenata, a i zbog velikog ogledala kojeg smo postavili. Dovoljno prostora za odlaganje riješili smo namještajem po mjeri, a ono što je meni najdraže je svakako kombinacija keramike, crnih detalja i drvenog dekora”, zaključuje dizajnerica.

Kako je protekla renovacija, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari