NAGRAĐIVANA ISTARSKA VILLA COVRI: uspješan spoj tradicije i modernog industrijskog dizajna

Luksuzna i nagrađivana Villa Covri u blizini Novigrada spaja tradiciju i suvremeni dizajna, a iza uređenja stoji poznati dizajner Boris Ružić

 

 


U neposrednoj blizini Novigrada smjestila se Villa Covri koja je ime dobila po malome mjestu u kojem se i nalazi, a do prve plaže dijeli je samo četiri kilometra. Sagrađena je u 16. stoljeću, a 2017. je u potpunosti renovirana. Stare grede su obnovljene dok je izvorni kamen dobio novu namjenu.

Foto: My Istria

“Vila se nalazi na ograđenoj parceli od 1800 kvadrata, a prostire se na njih 300. Ima pet soba, šest kupaonica, unutarnji i vanjski toalet kao i vanjski tuš. Interijer kuće podijeljen je na tri etaže. U prizemlju se nalazi dnevni prostor otvorenog koncepta koji sadrži kuhinju, blagovaonicu, boravak i toalet. Otvoreno stubište vodi na kat, gdje se nalaze tri prostrane spavaće sobe s kupaonicama. Svaka soba ima izlaz na terasu s koje postoji direktan izlaz u vrt. Još dvije sobe nalaze se i na trećoj etaži”, opisala je poziciju i raspored prostorija Petra Stažić iz agencije My Istria.

Foto: My Istria

Što se tiče samog uređenja, iza kojeg stoji dizajner Boris Ružić, kombiniran je tradicionalni istarski stil i moderni industrijski što prostoru daje dodatnu posebnost. Upravo kombinacija primjerice metala i betona s nekim  antiknim komadima ovaj prostor čine jedinstvenim.

Pri uređenju je korišten istarski mramor kojim su upotpunjeni pojedini elementi, a sva boja korištena u interijeru je ekološki prihvatljiva.

“Vila je okružena mediteranskim vrtom koji je upotpunjen lavandom, ružmarinom i maslinama. Naravno, u sklopu imanja nalazi se i privatni bazen kao i nekoliko zona za odmor”, ističe Petra Stažić.

Foto: My Istria

Izgled ove vile nije prošao nezapaženo – vila je 2018. godine dobila dvije nagrade – Grandprix za najljepšu kuću za najam u Hrvatskoj i onu za najbolji projekt, a u izboru su bile vile iz cijelog svijeta. Nagrade su se nastavile i godinu poslije, a ističe se ona Hrvatske turističke zajednice za najbolji smještaj, kao i ona za najbolju vilu.

 

Komentari