Moderna, praktična kuhinja s otokom kojoj je teško pronaći manu

Nedavno je završen projekt kuhinje za koji je klijent timu arhitekata Studija Mirjane Mikulec u potpunosti dao povjerenje oko idejnog rješenja. Riječ je o open space prostoru u zagrebačkoj novogradnji. Instalacije za kuhinju su već bile određene pa jedini zadatak bio rasporediti kuhinjske elemente.

 


Tlocrt je vrlo brzo prihvaćen i prvo rješenje bila je kuhinja bez gornjih elemenata. Ipak, vlasnik je poželio i varijantu s više prostora za skladištenje.

U drugom prijedlogu dodani su gornji elementi na oba zida i u dva nivoa, a treće rješenje bilo je pobjedničko što je čest slučaj. Ovdje je prevladala odluka da se na bočni zid postavi samo napa i ploča za kuhanje čime se otvorio prostor.

IDEJNO RJEŠENJE 

IDEJNO RJEŠENJE

Prilikom odabira materijala odluka je pala na vrlo klasičan izbor u kombinaciji crne, bijele i drva, a za malu dozu luksuza dodan je uzorak mramora na zidu te dizajnerska rasvjetna tijela u zlatnim tonovima.

Dekor mramora na zidovima, zbog svoje elegancije i decentnosti bit će u trendu još godinama. Ista stvar je i s dekorom drva. Kuhinja je u cijelosti ravnih linija, elementi nemaju ručkice i sve je riješeno skrivenim profilima.

INDIZAJN

Šank koji je ujedno i mjesto za objedovanje izrađen je od Perfect sense mat tanke radne ploče koja je debela samo 16 milimetara i ravnog je ruba. Površina je baršunasta i ugodna na dodir, a istovremeno otporna na otiske prstiju i ogrebotine. Površina se lako čisti i antibakterijska je.

Ista kombinacija materijala i boja provlači se i kroz blagovaonski i dnevni prostor te čine skladnu cjelinu.


 

Komentari