Moderni tamni podovi donijeli su suvremen izgled maloj spavaćoj sobi

Obično se smatra da tamne boje ne idu u male prostore, a to se odnosi i na podne obloge. No, u ovoj maloj spavaćoj sobi, po želji vlasnika, odabrana je nijansa antracit sive. Pogledajte rezultat!

 


Odabir podne obloge jako je važna stavka pri uređenju interijera, a imperativ je naravno kvaliteta. Što se samog izgleda podne obloge tiče, u većini slučajeva odabir padne na svijetle dekore. Naročito ako je riječ o prostoriji manje površine. Na primjeru uređenja male spavaće sobe, pokazat ćemo vam da to ipak nije uvijek tako. Vlasnici su odabrali tamni laminat.

Iako se laminat može postavljati na postojeći parket ili čak keramiku, tim Mirjane Mikulec je u ovom projektu ipak maknuo staru podnu oblogu prije postavljanja novog laminata. Kako bi ova prostorija od koje se napravila spavaća soba bila u potpunosti funkcionalna, na jednom zidu su zatvorena vrata. Zbog više prirodne svjetlosti, ali i estetike, umjesto postojećeg prozora stavljena su dvokrilna balkonska vrata.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Prilikom odabira poda, osim željenog dekora potrebno je voditi računa i o zahtjevima prostora u kojem će se željeni pod koristiti. Tako je potrebno razmišljati o tome kolika će biti protočnost ljudi, hoće li u prostoru boraviti kućni ljubimci, ulazi li se direktno u obući izvana ili ćete možda samo često mijenjati namještaj. Srećom, današnji podovi su napravljeni od izrazito kvalitetnih materijala, u novim tehnologijama tako da su već i podovi u srednjoj klasi otporni na habanje mogu koristiti u poslovnim prostorima. Ako se uz to odaberete pod pojačane vlagootpornosti možete biti sigurni da ćete odabrani pod koristiti dugi niz godina i biti zadovoljni njime”, objasnila nam je Ivana Martinović iz Elgrada. 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Klijenti su željeli tamne tonove pa su u tom smjeru birani svi elementi ove spavaće sobe. Upravo laminat je imao glavnu ulogu jer se zahvaljujući njemu postigao suvremen izgled kakvog su klijenti željeli.

Komentari