KAD ZIDOVI VAPE ZA PROMJENOM: imamo 3 super ideje za osvježenje koje možete sami napraviti

Zidovi u interijeru često vape za promjenom. Načina je bezbroj, a ovaj puta ćemo vas trima primjerima inspirirati da se i sami poigrate sa svojim zidovima i unesete željenu promjenu!

 


Kada prostor uđe u monotoniju i treba osvježenje, potrebno je unijeti promjenu. Ona ne mora biti velika niti se odnositi na nabavku novog namještaja. Ponekad je dovoljno samo napraviti brzi i jednostavni makeover zidova bojom i ponekim detaljem i prostor će izgledati drugačije i ljepše.

Naš ‘uradi sam’ tip donosi vam tri ideje koje možete sprovesti u djelo već ovaj vikend. Sami ćete u kratkom vremenu i malo uloženih sredstava dekorirati zidove i biti ponosni na sebe!


PRVA IDEJA

InDizajn tim se u prvoj varijanti odlučio za kontrast crne i bijele. S oblicima pustite mašti na volju – to mogu biti kvadrati, krugovi, trokuti ili neke izmišljene forme. Mogućnosti su doista neograničene! InDizajn je odabrao crne crtice na bijelom zidu koje izgledat vrlo upečatljivo.

Nakon crtanja uzoraka debelim kistom ostavite zidove da se suše 10 do 15 minuta. Zatim na njih stavite police koje također sami možete izraditi.

IZRADA POLICA Od drvenih dasaka i metlnih okvira izradite police, a zeleno bilje dodatno je podignulo ovu efektnu crno-bijelu kombinaciju.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

DRUGA IDEJA

Bitno je uvijek prije bojanja imati čiste i ravne zidove. Ako je riječ o starom zidu punom oštećenja, najprije ih sanirajte kako biste prije bojenja dobili ravnu površinu.

U drugoj varijanti InDizajn se odlučio za uzorak riblje kosti u dvjema bojama – smeđoj i žutoj. Vi svakako boje uskladite s onima na zidu i, naravno, s ostatkom interijera.

Zidove možete ostaviti bez dodatnih dekoracija jer su uzorci sami po sebi dovoljno zanimljivi, a možete i dodati pokoji ukras, policu ili sliku.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

TREĆA IDEJA

U trećoj varijanti InDizajn se koristio kartonom i spužvicama koji su poslužili za oslikavanje uzoraka.

Ako imate mogućnost, uza zid smjestite fotelju ili tabure i na taj način napravite efektan kutak.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 


Kako je su realizirane ove tri ideje korak po korak pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari