SPAVAĆA SOBA OD 10 KVADRATA: savršeno jednostavan, atraktivan i maksimalno iskorišten prostor

Minimalna veličina spavaće sobe koju će koristiti dvije osobe je 10 četvornih metara. Upravo tolike je površine je roditeljska spavaonica u stanu u novogradnji. Pogledajte kako je organiziran prostor te za kakve boje i stil se odlučio, u dogovoru s vlasnicima, tim Mirjane Mikulec

 

 

 

U stanu u novogradnji tim Mirjane Mikulec opremio je malu spavaću sobu koja može biti inspiracija svima koji imaju spavaonicu skromnije kvadrature. Klijentova želja je suvremen prostor s krevetom širine 180 centimetara.

“U stanu od 73 kvadrata, kojeg u cijelosti preuređujemo, prostor roditeljske spavaće sobe zauzima površinu od 10 kvadrata. S obzirom da je tlocrt pravilan, i sam namještaj nije bio problem rasporediti. Pored kreveta koji je osnovni i centralni komad, u sobi je još ormar s kliznim vratima te mali konzolni stolić koji može poslužiti za odlaganje sitnica ili kao stolić za šminkanje. Budući da u sobi nema puno prostora za igru elementima, plan je bio poigrati se dekorima, kao i zidovima”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

U idejnom rješenju klijentima je predložena jednostavna i moderna spavaća soba u kojoj dominiraju nježni tonovi. Monotonija bijelih zidova razbijena je štukaturama te lijepim sjajnim slojem na frontama ormara. Vlasnici su prihvatili ovo rješenje s malim izmjenama odnosno krevetom koji ima bogatije uzglavlje.

U Hespu je odabran model u sivoj boji, a sličan ton stavljen je na stolarske elemente – ormar i konzolni stol. Srebrnom arpom na frontama ormara dobiven je i luksuzan izgled, a zahvaljujući refleksiji, postignut je dojam prostranosti.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“U prostor smo bez problema uklopili dovoljno velik krevet. Prevladavaju sivi tonovi, a prostor ispunjava sve željene funkcije i maksimalno je iskorišten. Na primjeru ove sobe pokazali smo da interijer može istodobno izgledati jednostavno i atraktivno. Budući da su birani neutralni tonovi, dinamiku smo unijeli kombinirajući nekoliko različitih nijansi. Profinjenost je naglašena zlatnim frontama i tamnim ogledalom”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari