INSPIRIRAJTE SE: 4 nagradna makeovera dnevnih boravaka iz prošle sezone InDizajna

Tražite inspiraciju za (pre)uređenje najvažnije prostorije u svome domu? Ili je želite osvježiti tek ponekim detaljem? Nadahnite se našim nagradnim makeoverima dnevnih boravaka iz prošle sezone

 

 

 

Dnevni boravak je ona prostorija u domu čijem izgledu volimo pokloniti iznimnu pažnju. To nimalo ne čudi jer je riječ o prostoriji u kojoj provodimo svoje slobodno vrijeme, opuštajući se u miru ili družeći s obitelji i prijateljima. Želimo da izgleda posebno, lijepo, ugodno i da ima atmosferu doma. Isto tako, želimo da nas boravak predstavlja na najbolji mogući način – da pokaže našu osobnost i životni stil.

Ako se spremate na njegovo opremanje ili tek sitno osvježenje te ste u potrazi za inspiracijom, odabrali smo za vas četiri makeovera iz prošle, 18. sezone InDizajna. Oni će vam pokazati kako tek detaljima možete učiniti promjenu.

 


BORAVAK POVEZAN S EKSTERIJEROM

Ovo je svakako bio jedan od zanimljivijih i sveobuhvatnijih makeovera. Prostorija koja se nalazi u sklopu kuće koju je Gordana naslijedila u doista je derutnom stanju. Bilo je potrebno ne samo osvježiti prostor nego i sanirati zidove i stropove gipskartonskim pločama te ih pobojati.

Pored toga, bilo je potrebno staviti nove prozore te prebrusiti i prelakirati parkete, za što se pobrinula vlasnica budući da su takvi zahvati bili izvan budžeta. Isto tako, i sanacija zidova bila je izvan budžeta nagradnog natječaja za što su se pobrinuo Mc Plus.

 

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Tek nakon toga bilo je moguće krenuti u uređenje, u kojem se tim Mirjane Mikulec vodio idejom povezivanja eksterijera i interijera budući da se interijer nalazi u zelenom okruženju.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 


PROSTOR ZA DRUŽENJE MLADE OBITELJI

Peteročlana obitelj Ščrbec nedavno je uselila u svoj novi dom u kojem je boravak bio najslabija točka te uslijed brojnih izdataka nikako nije uspio doći na red za preuređenje.

Pored toga što su kutna garnitura i tepih bili dotrajali te nisu djelovali nimalo lijepo, soba u kojoj najviše vremena obitelj provodi nije imala klub stolić što je vrlo nepraktično.

 

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Prije nego se krenulo u opremanje boravka, bilo je potrebno obnoviti zidove. Stavljena je tama nijansa plave na dio zidova, dok je ostatak osvježen bijelom.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

 


NOVI BORAVAK ALI I BLAGOVAONICA

U posljednjoj epizodi 18. sezone ekipa InDizajna preobrazila je Anitin dnevni boravak. Ovo preuređenje malo je zahtjevnije od svih dosadašnjih. Na natječaj je vlasnicu prijavila njezina šogorica koja je odlučila pokriti dio troškova koji izlaze iz planiranog budžeta što je stvorilo mogućnost da se uz dnevni boravak preuredi i blagovaonica.

Foto: InDizajn

Ovakav makeover bio je pun pogodak budući da se Antinin boravak i blagovanje nalaze unutar iste prostorije te s kuhinjom čine otvoren dnevni prostor. Njegova najveća boljka je nedorečenost te dotrajalost nekih komada te stilska monotonija u što se možete uvjeriti u video prilogu.

 

 

Foto: InDizajn

 


PROSTOR VIŠE NE ZJAPI POLUPRAZAN

Ivana je jedna od sretnika koja je uspjela osvojiti nagradni makeover jedne prostorije u svome domu. Prijavila je dnevni boravak budući da ni ona ni njezina obitelj nisu bili zadovoljni njegovim izgledom.

 

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Osim što mu je nedostajalo ono nešto, odnosno više stila i detalja, boravak je ‘patio’ od starih komada poput dotrajale sofe te nedostatka tepiha. Također, dobar dio prostorije bio je neiskorišten.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

 

Komentari