Dva stana u jednom: zavirite u šarmantan interijer u središtu Zagreba, inspiriran klasikom

Vodimo vas u stan u užem centru Zagreba koji je projektirala i uredila arhitektica Sonja Škvorc. Ovo je savršena inspiracija za sve koji vole klasiku ali u moderniziranoj verziji.


Stan u prizemlju od 105 kvadrata već na prvi pogled ostavlja upečatljiv dojam. Sastoji se od glavnog i gostinjskog dijela. Glavni dio stana ima jednu spavaću sobu, kuhinju, dnevni boravak, blagovaonicu i kupaonicu. Osim za raspored prostorija, arhitektica Sonja Škvorc zaslužna je za spoj klasike i suvremenog koji je vidljiv u svakoj prostoriji.

U cijelom stanu prevladava kombinacija svijetlog i tamnog namještaja. Tako je većina elemenata u bijeloj boji, čime je postignut pročišćen dojam. Ti se komadi ne ističu i jako dobro funkcioniraju s klasičnim detaljima poput tepiha, štukatura i dovratnika. U nekim dijelovima stana obogaćeni su dekorom mramora kojim je podignut izgled.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Nasuprot bijelim komadima namještaja, crnim elementima je naglašena suvremenost. Tome pridonose i linije odabranog namještaja, ali i slike koje su umjetnička djela arhitektice zaslužne za adaptaciju. Naravno, da se klasika ne bi zadržala samo na detaljima, u dizajn je unesen i pokoji komad namještaja klasičnog izričaja.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Posebna pozornost pridana je rasvjetnim tijelima. Dizajnerski komadi suvremenog i klasičnog izgleda iznimno se dobro nadopunjuju i upotpunjavaju cjelokupni dizajn.

Gostinjski dio stana odvojen je od glavnog dijela, a može funkcionirati kao studio apartman.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Drugi dio stana izgledom prati ostatak interijera pa je tako i ovdje vidljiva kombinacija suvremenog i klasike i to kroz odabir, primjerice, rasvjete i stolaca, nasuprot profilacijama na frontama ormara i zidnim lajsnama.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Ovaj stan privukao nas je svojim šarmom i nadamo se da će i vama poslužiti kao inspiracija da se pri uređenju vodite detaljima koji odražavaju vaš stil, a ujedno prostoru daju pečat autentičnosti.

 


Komentari