SJAJNE IDEJE I ODABIR BOJA: dvosobni elegantni stan u toplim čokoladnim nijansama

Sve je više dizajnera koji tvrde kako je smeđa – nova siva! Ova zemljana boja i svi njezini tonovi donose toplinu i ugodu u svaki prostor te doprinose atmosferi doma. Pogledajte kako prekrasne nijanse čokolade funkcioniraju u jednom dvosobnom stanu!

 


Vladavinu sive u interijerima bi ozbiljno u idućim sezonama mogla ugroziti smeđa, i to sve njezine nijanse. Sve su jednako tople i ugodne, a nama je za oko zapela tamnosmeđa koja podsjeća na čokoladu, a koju smo vidjeli u jednom malom dvosobnom stanu. Naravno, tu su i druge zemljane nijanse – bež i žuta koje savršeno funkcioniraju s ružičastom i bojom breskve.

Riječ je o interijeru od 48 kvadrata s balkonom u novogradnji čije uređenje potpisuje Irina Kalezova. Glavna ideja projekta bila je u prostor smjestiti sve što je potrebno za život jedne osobe i istovremeno zadržati udobnost i osjećaj prostranosti.

Foto: Maksim Maksimov

Tlocrt ovog nevelikog dvosobnog stana nije uključivao garderobni prostor, nego samo ormare, ali vlasnica se s time nije htjela pomiriti. Stoga je raspored malo promijenjen kako bi se u spavaćoj sobi smjestila garderoba. Da bi se to postiglo, površina spavaće sobe je morala biti smanjena, a vrata koja su vodila u kuhinju morala su se premjestiti na drugi zid. Na mjestu nekadašnjih kuhinjskih vrata, u hodniku je napravljena niša za ormarić za cipele, pa je sve ispalo i više nego dobro.

Foto: Maksim Maksimov

Kako bi “pogurala” zidove malog stana, dizajnerica se poslužila i nekim trikovima. Na podu je napravljeno dijagonalno slaganje od porculanske keramike manjih dimenzija (30×30 cm) koje vizualno povećava površinu. Umjesto klasičnih ormara, na nekim mjestima su stavljeni oni od tamnoga stakla – tako se ne vidi sasvim jasno unutrašnjost, a staklo ipak čini da prostor izgleda većim.

Foto: Maksim Maksimov

U dnevnom dijelu je u jednoj prostoriji bilo  moguće smjestiti i kuhinjski dio, blagovaonicu, i dnevni boravak. Kuhinji je dano najviše prostora budući da vlasnica voli kuhati te je željela imati dosta mjesta za kuhanje i pohranu namirnica. Kamin je također njezina želja, a stakleni ormar na uglu kuhinjskih elemenata vizualno odvaja ta dva sadržaja pa se kamin bolje ističe.

Foto: Maksim Maksimov

Iznad blagovaonskog stola na razvlačenje dizajnerica je odlučila ne postaviti visilicu, već je napravljena ujednačena i diskretna stropna rasvjeta kako bi bilo moguće promijeniti mjesto stola ako dođe više gostiju. Odabran je okrugli stol kako bi zauzeo manje mjesta i kako bi bilo jednostavnije kretati se prostorom.

Foto: Maksim Maksimov

Spavaća soba je malena, pa se dizajnerica morala igrati printevima poput tapeta iza kreveta i ogledalima kako bi skrenula pažnju s veličine sobe. U zoni toaletnog stolića od poda do stropa nalazi se ogledalo u okviru s ugrađenom rasvjetom. Ogledalo je napravljeno iz dva dijela za jednostavno pričvršćivanje stola na zid.

 

Komentari