INTERIJER ZA NAJAM: vedri i smirujući kolorit u stanu od 46 kvadrata

Uz pomoć nekoliko boja, dinamičnih uzoraka i namještaja izrađenog prema njezinim zamislima, dizajnerica Tatjana Natsvina stvorila je vedar, svijetli interijer kojeg su vlasnici namijenili za iznajmljivanje.

 


Stan u koji vas ovaj puta vodimo površine je 46 četvornih metara i nalazi se u novogradnji. Glavni zadatak, budući da su ga vlasnici odlučili nakon uređenja dati u najam, jest stvoriti funkcionalan i jednostavan interijer koji će se ipak razlikovati od ostalih, kako bi dobio na posebnosti i privukao nove stanare.

Također, bilo je bitno u projektu uređenja ostati unutar proračuna i koristiti neke postojeće elemente koji su zatečeni u stanu poput blagovaonskog stola i sofe.

FOTO: NATALIJA VERŠININA

Interijer uključuje zajednički dnevni prostor s kuhinjom, boravkom i blagovaonicom, odvojenu spavaću sobu, hodnik i kupaonicu. Prostor kuhinje ima i dodatni blagovaonski stol koji je ustvari ploha koja se nastavlja na radnu površinu kojoj su dodane dvije stolice.

Dizajnerica je bojom zidova (plavo-siva i bež) razgraničila zone kuhinje i dnevnog boravka – tako se ističu dvije cjeline. S druge strane, plavi kuhinjski ormarići stapaju se sa keramikom na zidovima i nijansom sofe i stolaca, stvarajući horizontalnu liniju koja povezuje interijer u jedinstvenu cjelinu.

FOTO: NATALIJA VERŠININA

Blagovaonica je naglašena policom u kutu. Knjige, ukrasni elementi i tegle sa zelenim biljkama, smješteni na policama, unose u interijer atmosferu kućne udobnosti koja privlači potencijalne stanare. Još jedan upečatljiv detalj je slika koja krasi zid nasuprot sofe. Paleta boja ove apstraktne slike prikupila je sve glavne nijanse korištene u dizajnu dnevne sobe.

FOTO: NATALIJA VERŠININA

Spavaća soba dizajnirana je u pastelnim nijansama zelene, bež i ružičaste. Središnje mjesto u sobi zauzima krevet uokviren visećim ormarićima. Mekano uzglavlje s valovitim ornamentom proteže se duž gotovo cijelog zida, privlačeći svu pažnju. Ugradbeni ormari obojeni su u skladu sa zidovima kako ne bi zatrpavali ionako mali prostor.

FOTO: NATALIJA VERŠININA

Hodnik i kupaonica opremljeni su u narančastim i plavim tonovima. Kako bi uštedjela prostor u kupaonici, dizajnerica je koristila i ugradbene ormare. Ormarić ispod umivaonika, kojeg je vlasnik već imao, izrađen je po narudžbi prema skicama autora projekta.

Kao rezultat, unatoč ograničenjima u proračunu i prostoru, stvoren je moderan i udoban prostor.

FOTO: NATALIJA VERŠININA
Komentari