Topli mali stan od 40 četvornih metara pretvoren u dvosobni

Starinski stan u zgradi staroj preko 100 godina imao je samo jednu veliku dnevnu sobu, u kojoj je bio smješten i ležaj za spavanje. Novim rasporedom kuhinja se preselila u dnevni boravak kako bi oslobodila mjesto za zasebnu spavaću sobu

 

Stan od 40 četvornih metara, čijeg se preuređenja prihvatio Elena Fateeva Design studio, nalazi se u zgradi staroj preko 100 godina, koja se nalazi u starom dijelu Kijeva. Upravo ta činjenica i arhitektura zgrade, kao i njezina lokacija definirali su novonastali interijer. Tako će dizajnerica Fateeva odlučila zadržati sve elemente koji se mogu rekonstruirati kao naglasak u budućem interijeru. Nakon pregrađivanja prostora (jednosobni stan je pretvoren u dvosobni), ostavljene su cigle, a podni dio balkona i ulaz u stan presvučeni su blokom za popločavanje.

Dizajnerica je odlučila ostaviti i vidljivima i uočljivima cijevi za grijanje i ostale instalacije te ih je iskoristila za vješalice. Najveći zahvat, koji je bio želja vlasnika, jest prenamjena prostorija. Kako bi se stvorila zasebna spavaća soba u stanu, kuhinja je preseljena u dnevnu sobu (vidljivo na tlocrtu u galeriji), a taj prostor iskorišten je za spavaonicu. Budući da je riječ o maloj prostoriji, dodatni skladišni prostor omogućen je podizanjem kreveta i stvaranjem ladica ispod njega.

Cijeli stan zamišljen je kao kombinacija novog i starog, što je, korištenjem drveta te toplih smeđih i bež nijansi te rasvjetom urodilo ugodom. U dnevnoj zoni pažnju plijeni sjajno osmišljen kuhinjski otok, koji je ujedno i mjesto za objedovanje i kuhanje.

Komentari