Topli mali stan od 40 četvornih metara pretvoren u dvosobni

Starinski stan u zgradi staroj preko 100 godina imao je samo jednu veliku dnevnu sobu, u kojoj je bio smješten i ležaj za spavanje. Novim rasporedom kuhinja se preselila u dnevni boravak kako bi oslobodila mjesto za zasebnu spavaću sobu

 

 

 

Stan od 40 četvornih metara, čijeg se preuređenja prihvatio Elena Fateeva Design studio, nalazi se u zgradi staroj preko 100 godina, koja se nalazi u starom dijelu Kijeva. Upravo ta činjenica i arhitektura zgrade, kao i njezina lokacija definirali su novonastali interijer. Tako je dizajnerica Fateeva odlučila zadržati sve elemente koji se mogu rekonstruirati kao naglasak u budućem interijeru.

 

Nakon pregrađivanja prostora kojim je jednosobni stan pretvoren u dvosobni, ostavljene su cigle, a podni dio balkona i ulaz u stan presvučeni su blokom za popločavanje.

Foto: Andrej Avdejenko

Dizajnerica je odlučila ostaviti i vidljivima i uočljivima cijevi za grijanje i ostale instalacije te ih je iskoristila za vješalice. Najveći zahvat, koji je bio želja vlasnika, jest prenamjena prostorija. Kako bi se stvorila zasebna spavaća soba u stanu, kuhinja je preseljena u dnevnu sobu (vidljivo na tlocrtu ), a taj prostor iskorišten je za spavaonicu. Kupaonica i toalet su djelomično spojeni te je promijenjen raspored elemenata u ovom prostoru.

Foto: Andrej Avdejenko

Budući da je riječ o maloj prostoriji, dodatni skladišni prostor u spavaćoj sobi omogućen je podizanjem kreveta i stvaranjem ladica ispod njega.

Foto: Andrej Avdejenko

Cijeli stan zamišljen je kao kombinacija novog i starog, što je, korištenjem drveta te toplih smeđih i bež nijansi te rasvjetom urodilo ugodom. U dnevnoj zoni pažnju plijeni sjajno osmišljen kuhinjski otok, koji je ujedno i mjesto za objedovanje i kuhanje.

 

 

Komentari