DINAMIČNI AKCENTI I OPEKA ZA RAZBIJANJE MONOTONIJE: zavirite u prekrasan stan za tročlanu obitelj

Stan u staroj zgradi u Poznanju prošao je temeljitu preobrazbu prije nego što su u njega uselili novi vlasnici, tročlana obitelj. Pogledajte kako izgleda interijer od 120 četvornih metara, potpuno prilagođen potrebama stanara!

 


Poljski studio Shoko Design potpisuje projekt uređenja četverosobnog stana u Poznamju, jednom od najstarijih i najvećih gradova u Poljskoj. Interijer se nalazi u staroj zgradi te godinama nije bio renoviran. Novi vlasnici, tročlana obitelj, poželjeli su moderniji raspored te povezivanje prostorija istog odnosno sličnog sadržaja.

Foto: Kamil Piechowiak

Tako se sada, novim konceptom, kuhinja preselila u veliki dnevni boravak koji je postao otvorena dnevna zona, a na mjesto kuhinje došao je gostinjski toalet koji ima i tuš kabinu.

Foto: Kamil Piechowiak

Ostatak stana, u koji se ide uskim hodnikom, sastoji se od tri spavaće sobe – roditeljske, dječje i ‘svaštare’ u kojoj se nalaze ormari, pisaći stol i veliki broj kutija. Ova posljednja prostorija tek čeka svoje uređenje i novu ulogu. Vlasnici planiraju da ona postane radno-gostinjska soba.

Osim seljenja kuhinje i stvaranja dodatne kupaonice, preinake koje su se dogodile u prostoru odnose se na zidove – srušen je zid koji je dijelio hodnik i dnevni boravak te je stavljena staklena pregrada s crnim drvenim profilima. Tako se odmah s ulaznih vrata pruža prekrasan pogled na dio dnevne zone.

Foto: Kamil Piechowiak

U stanu je obnovljen parket, ali je izgubio prijašnji sjaj jer je prelakiran mat lakom. Nalazi se u svim prostorijama osim u jednom dijelu dnevne zone i kupaonica gdje dolaze keramičke pločice. Obnovljene su i sve instalacije te zidovi od kojih su neki dobili opeku, koja je utoplila prostor.

Foto: Kamil Piechowiak

Glavni stilski akcenti u svim prostorijama su boje (narančasta i zelena u boravku i plava u dječjoj sobi) te opeka (u hodniku i roditeljskoj spavaćoj sobi). Većina namještaja rađena je po mjeri te se svojim dizajnom uklapa u skandinavski dizajn, kojim je inspiriran cijeli prostor.

Foto: Kamil Piechowiak

 

Komentari