SJAJNA INSPIRACIJA: zavirite u ovaj šarmantni mali dom i pokupite ideje za svoj životni prostor

Margaux Meza i Carla Lopez iz dizajnerskog studija Transition-Id stoje iza projekta preuređenja stana od 40 kvadrata u širem središtu Pariza. Zavirite u ovaj šarmantni mali dom i pokupite ideje za svoj životni prostor ili aparman za odmor

 


Novi vlasnik stana poželio je i posve novi izgled svoga životnoga prostora. Površine od svega 40 kvadrata, stan se činio na prvu kao prostor s puno ograničenja i nedostataka. No, angažmanom stručnjaka izvukao se maksimum iz stančića koji se nalazi u zgradi staroj 70-ak godina u širem centru Pariza.

Dizajnerice Margaux Meza i Carla Lopez iz studija Transition-ID predložile su neke preinake u prostoru kako bi vlasnik imao zasebnu spavaću sobu. To je bio glavni zahtjev koji je stavio pred dizajnerice. 

Foto: Shoootin

Tako se centralna soba, koja je do tada imala ulogu dnevnog boravka i sapvaće sobe podijelila na dva dijela. Prvi, u koji se ulazi iz hodnika je dnevni prostor sa kutcima za odmor i blagovanjem, a drugi, odijeljen sada zidom te povezan vratima je spavaća soba u koju je stao krevet i ormar. Soba ima prekrasan oblik i veliki otvor poznat kao francuski balkon te je lijepa stilska cjelina s obiljem prirodne svjetlosti.

Foto: Shoootin

Dnevni prostor također ima veliki vanjski otvor tako da svjetla ne nedostaje. Taj dojam pojačava i odabir svijetlih tonova te visina stropa.

Foto: Shoootin

Iz hodnika se ulazi u malu, usku jednolinijsku kuhinju koja je opremljena samo s jedne strane. Za brze obroke tu je sklopivi mini šank koji se spusti kada nije u upotrebi, te se tako olakšava kretanje kuhinjom. Za velike obroke služi blagovaonica u dnevnom boravku.

Foto: Shoootin

Druga vrata vode u kupaonicu nadahunutu industrijskim stilom te je u crno-bijeloj kombinaciji s dodatkom drvenih akcenata.

Komentari