Ugodan i topao interijer u kojem je teško biti loše raspoložen

Elementi poput cigle, drvenih površina te komada od crno pobojanog metala dali su ovom moderno dvoetažnom domu inspiriranom skandinavskim stilom potrebnu toplinu i poseban stilski pečat

 

 

 

Šarmantan, prozračan i topao dom na dvije etaže u koji vas vodimo nalazi se na jugu Poljske, a iza njegovog uređenja stoji studio Shoko Design. Zahtjevi vlasnika bili su da prostor koji se nalazi u prizemlju i na prvoj etaži stambene zgrade bude svijetao i moderan i bez previše namještaja i detalja, ali istovremeno i ugodan, da se osjeti topla atmosfera.

Foto: Dominika Czerniewska

Tome su uvelike pomogli veliki vanjski otvori koji su omogućili dotok prirodne svjetlosti, tim više što su ih dizajneri ostavili „slobodne“, bez zavjesa. Tako se uspostavila i komunikacija s okolišem na koji se pruža pogled iz dnevne zone i dvije spavaće sobe na katu.

Foto: Dominika Czerniewska

U interijeru prevladava moderni stil, uvelike inspiriran skandinavskim dizajnom, uz dodatke retra te industrijskog stila. Neutralna sivo-bijela pozadina zaokružena je akcentima u crnim i plavim nijansama te svijetlim drvetom i ciglom.

Foto: Dominika Czerniewska

Svaka prostorija doma ima elemente koji se ističu – u dnevnoj zoni u prizemlju je to moderna crna napa u kuhinji, podna lampa u boravku te kombiniranje različitih stolaca u blagovanju, dok je u glavnoj spavaćoj sobi na katu to kožni naslonjač te zid od cigle iza kreveta.

Komentari