Kreativno i praktično: pet garsonijera koje će vas oduševiti

Predstavljamo vam pet garsonijera do 29 četvornih metara koje će vas ne samo oduševiti svojim načinom uređenja nego i kreativnim i zanimljivim rješenjima kojima se maksimalno iskoristio prostor

 

 

 

 

 

1. Lublin, 29 četvornih metara

Poljski dizajnerski studio Home And Wood osmislio je prekrasan životni prostor u centru Lublina, na Starom trgu. Riječ je prostoriji u staroj građanskoj zgradi sagrađenoj prije dva stoljeća. Soba je služila kao skladište restoranu koji se nalazi do nje. Dizajneri su je pretvorili u garsonijeru te vješto iskoristili visoki strop za kreiranje galerije na koju su smjestili krevet. Novonastali interijer inspiriran je klasičnim dizajnom kako bi stvorila poveznica sa zgradom u kojoj se nalazi.

 

 

 

 

2. Stockholm, 22 četvorna metra

Stančić u Stockholmu sastoji se od malog hodnika, toaleta i sobe u kojoj se nalazi kuhinja, boravak i krevet za spavanje. Dodatni bonus ovako maloj kvadraturi je balkon na koji se izlazi iz sobe, pa on za lijepog vremena postaje dnevni boravak na otvorenom. Uređen je skandinavskom stilu, a narančasti, zeleni i crni akcenti dali su posebnost i vedrinu interijeru.

 

Foto: Husman Hagberg

 

Foto: Husman Hagberg

 

Foto: Husman Hagberg

 

3. Moskva, 28 četvornih metara

Moderno koncipiran apartman u Moskvi u kojem pažnju prije svega plijeni drveni kubus unutar kojeg su smješteni dio za spavanje, garderobni ormari te biblioteka. Visina stropa omogućila je da se dio za spavanje podigne na visinu te se u njegovu produžetku napravi i mala zona za opuštanje i čitanje. Svojim dinamičnim i urbanim uređenjem, koji potpisuje studio Ruetemple, stan je idealan za mlade ljude.

 

Foto: Ruetemple.ru

 

Foto: Ruetemple.ru

 

Foto: Ruetemple.ru

 

4. Pariz, 22 četvorna metra

Garsonijera smještena u jednom pariškom potkrovlju skriva vrlo inovativno rješenje. Kako bi se mogli smjestiti svi potrebni sadržaji u doista malom stanu, dizajneri iz Studija Batiik kreirali su uvlačni koncept kreveta, koji po potrebi može biti sofa za sjedenje, a potpunim sklapanjem na njegovu mjestu nastaje mini blagovanje. Jedan cijeli zid iskorišten je za garderobne ormare, a prostor kuhinje vizualno je odvojen višom razinom do koje se dolazi stepenicama.

 

Foto: Bertrand Fompeyrine

 

Foto: Bertrand Fompeyrine

 

Foto: Bertrand Fompeyrine

 

 

5.  London, 24 četvorna metra

Studio McCRUM kreirao je stančić koji kao i prethodni koji smo pokazali ima ležaj i stol za blagovanje na istom mjestu. Krevet se nalazi u ormaru, baš kao i rasklopni stol, koji se po potrebi izvlače vani. Ali samo ne u isto vrijeme. Preko puta kreveta odnosno stola su ugradbeni ormari i toalet, a u produžetku sobe kuhinja i mini boravak, koji je od spavaće zone odijeljen policom za knjige, koja je ujedno i tv zid.

 

Foto: Mc Crum Interior Design

 

Foto: Mc Crum Interior Design

 

Foto: Mc Crum Interior Design
Komentari