Fantastično uređen dvosobni stan odiše elegancijom, šarmom i toplinom

Stan u staroj zgradi promijenio je kompletno svoje lice zahvaljujući studiju 10Surdix. Prije svega to se odnosi na tlocrtni raspored kako bi se stvorila jedinstvena dnevna zona i prostor kuhinje i otvorio prema ostatku prostora.

 

 

 

Prostrani dvosobni stan nalazi u jednoj od pariških ulica koju čine zgrade nastale početkom prošlog stoljeća. Prostrani dvosobni stan odlikuju visoki stropovi i prostorije velike kvadrature. No, kako bi imali veću komociju u dnevnoj zoni vlasnici su dječju sobu pripojili kuhinji koja je nakon toga otvorena prema dnevnoj sobi.

 

Foto: David Cousin-Marsy

Rušenje zidova prema hodniku i dnevnoj sobi, dječja soba se otvorila prema ostatku prostora, povezala s hodnikom te postala kuhinja čiji zaštitni znak je otok s elegantnim barskim stolicama presvučena baršunom.

Foto: David Cousin-Marsy

Ostatak stana čini spavaća soba, kupaonica i toalet. Posebnost spavaće sobe jest što je umjesto klasične pregrade od gipsa, od hodnika odijeljena staklenim zidom s alu profilima pa je tako i prirodna svjetlost došla do mračnog hodnika. Ovakav prostor savršeno odgovara životu njegovih vlasnika, bračnog para koji je želio da osim koncepta otvorenog prostora i ugodne atmosfere, njihov novi dom povezuje moderni stil uređenja i klasiku.

Foto: David Cousin-Marsy

Spoj klasike i skandinavskog dizajna kao i sivih i bež nijansi s tamno zelenom i plavom dao je stanu dozu topline i dinamike, a uglovi presvučeni kamenom dašak rustike.

Komentari