Divan dom u Jadranovu: moderna novogradnja s pogledom na otok Krk

Vodimo vas u modernu kuću, novogradnju na lijepoj lokaciji s pogledom na  otok Krk i Krčki most. Zavirite u njezinu unutrašnjost i inspirirajte se!

 


Kuća u koju vas vodimo nalazi se u mjestu Jadranovu pokraj Crikvenice iz koje se pruža prekrasan pogled na otok Krk i Krčki most. Atraktivnu lokaciju slijedi i jednako tako atraktivna unutrašnjost, u kojoj je dom pronašao samac srednjih godina.

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

Na površini od 160 četvornih metara i podijeljenjih na dvije etaže nalaze se prostrana dnevna zona u prizemlju, radni prostor i gostinjski toalet, a na katu su dvije spavaonice. Prvotno je zamišljeno da budu tri spavaonice – glavna spavaća, dječja i gostinjska soba. Ali pošto vlasnik trenutno živi sam u kući, dječja soba spojena je tijekom gradnje s glavnom spavaćom kako bi se stvorio veći garderobni prostor i veća komocija.

Foto: Privatni arhiv

Glavna spavaća soba ima i kupaonicu sa samostojećom kadom koje su uređenjem stilski i tematski povezane.

No, ostavljena su dodatna ulazna vrata u glavnu spavaću sobu kako bi jednoga dana, po potrebi, pripojena dječja soba mogla odvojiti i vratiti u prvotno stanje.

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

Gostinjska spavaća soba inspirirana je morem i plavetnilom te se gosti mogu služiti zasebnom kupaonicom koja je na katu.

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

U prizemnom dijelu se iz ulaznog hodnika dolazi do manje kupaonice, radne sobe te otvorenog dnevnog prostora u kojem su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak. Iz donjeg dijela kuće je moguć izlazak na terasu koja tek čeka svoje uređenje kao i cijela okućnica. Izlaskom na terasu puca pogled prema Krku i krčkom mostu. Kada terasa bude dovršena, bit će to veliki adut ove kuće.

Foto: Privatni arhiv

Cijeli prostor krasi jednostavnost i funkcionalnost prilagođena vlasniku i njegovom načinu života. Poseban naglasak u interijeru stavljen je na eleganciju kao i pomno odabranu rasvjetu. Sve to bile su želje investitora.

Foto: Privatni arhiv

Tako prostor obiluje indirektnom i ugradbenom rasvjetom s različtim funkcijama te unikatnom rasvjetom kako bi prostor dobio na posebnosti i lijepoj, toploj atmosferi. To je bilo bitno budući da interijerom prevladavaju svijetle i tamne neutralne nijanse te ravne, pročišćene linije bez previše detalja i dekoracija.

Foto: Privatni arhiv

Gotovo sav namještaj je rađen po mjeri kako bi se udovoljilo zahtjevima vlasnika. Time se prostor najbolje iskoristio te se osiguralo dosta mjesta za pohranu.

Foto: Privatni arhiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari