SJAJNA PRENAMJENA: od ureda do modernog i toplog stana od 55 kvadrata

Vodimo vas u manji dvosobni kompaktni stan gdje je svih 55 kvadrata pomno osmišljeno i iskorišteno te je pravim odabirom boja i namještaja uneseno više svjetlosti i prozračnosti.

 


Stara zgrada s uredima u gradu Guecho (baskijski Getxo) na sjeverozapadu Španjolske pretvorena je u stambene jedinice, a mi vas vodimo u jedan preuređeni prostor od 55 četvornih metara. Uređenje potpisuje studio IN56 Interiorismo koji je uspješno prenamijenio prostor. Vjerujemo da će vam ideje koje su donijele dizajnerice Vanesa Vergara i Andrea Diega biti dobra doza inspiracije.

Interijer je kompletno renoviran kako bi se uredski prostor pretvorio u funkcionalan i estetski privlačan dom, koji se sastoji od hodnika, spavaće sobe, dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje, kupaonice i mini vešeraja.

Budući da je riječ o izduženom prostoru, dnevna zona objedinjena je u jedan otvoreni prostor. Tako su svi sadržaji u dnevnom prostoru dobili dovoljno prirodne svjetlosti koja dopire kroz velike otvore. Radi uštede prostora ali i stila života novih vlasnika, blagovaonica je koncipirana kao kuhinjski otok. On služi i kao radna ploha te kuhalo s unutarnje strane kuhinje, dok su s vanjske poredane stolice za blagovanje.

Foto: Biderbost

Duž cijelog zida dnevnog prostora ugrađeni su ormari za odlaganje stvari kao i tv zid. U kutu se nalazi garnitura za sjedenje te stolići.

Foto: Biderbost

U dnevnom dijelu vidimo kontrast boja koji služi za zoniranje prostora – dok je boravak u svijetlim tonovima, kuhinja je u maslinasto-sivoj nijansi. Narančaste stolice označavaju zonu blagovanja, a ormari u tamnom uzorku drveta prostor za skladištenje i tv zid.

Foto: Biderbost

Spavaća soba i kupaonica kao i vešeraj odmah su do ulaza u stan. Spavaća soba je mal, ali savršeno iskorištena. Veliki krevet smješten je u sredini sobe, dok se s jedne strane nalazi uokvireno ogledalo s efektnim pozadinskim osvjetljenjem, a preko puta kreveta su garderobni ormari.

Foto: Biderbost

 

Komentari