Od konjušnice, preko skladišta pa do modernog doma: nagrađivani arhitekt svoju je staru kuću pretvorio u oazu stila

Zaviriti u kuću nekog arhitekta uvijek je posebna poslastica, zar ne? Stoga smo sretni da vam možemo pokazati unutrašnjost doma nagrađivanog autralskog arhitekta Jonathana Richardsa.

 


Životni prostori dizajnera i arhitekata bude dodatnu znatiželju – svi želimo vidjeti kako žive oni kojima je izgled doma struka. Ponekad smo malčice i razočarani jer smo očekivali nešto više ili drugačije ili jednostavno ono što vidimo nije ne ulazi u naše estetske preferencije.

No, vjerujemo da će vam se ova kuća u kojoj živi poznati australski arhitekt itekako svidjeti – ona je jedna od onih interijera u kojem svatko može pronaći nešto za sebe.

FOTO: STUDIO FF

Dom Jonathana Richardsa, zajedno s Richardom Stanisichem osnivača Studija SJB nalazi se u Sydneyju. Njegov ured vodi velike projekte, koji nisu ograničeni samo na dizajn interijera nego obuhvaćaju i područje urbanizma. Nedavno je studio dobio prestižnu nagradu NSW Architecture Awards za četiri projekta stambene arhitekture odjednom.

Ovo je svakako njegov najosobniji projekt, dom u kojem živi sa suprugom Olivijom Beynon i djecom.

FOTO: STUDIO FF

Kuća se nalazi u četvrti Darlinghurst u Sydneyu u uskoj zgradi sagrađenoj 1880-ih. Kuća se sastoji od dvije etaže – nekoć je na prvom bila konjušnica, o ostatak je bio stambeni prostor. Kasnije je konjušnica postala skladište, a sada je, zahvaljujući arhitektu i njegovoj supruzi postala kompletno životni prostor.

FOTO: STUDIO FF

Kuća ima dva dvorišta, prozore posvuda, a neki su i pravi tvornički i praktično nema pravog kuta i upravo su se u to ponajviše, kao i bogatu i zanimljivu povijest, zaljubili arhitekt i supruga. Pogledajte kako je slavni australski arhitekt ove izazove pretvorio u dobrobiti.

FOTO: STUDIO FF
Komentari