35 KVADRATA: pogledajte stančić u kojem se nalaze čak dva odvojena prostora za spavanje

Na stranici Planete Deco pronašli smo prekrasan mali stan koji je savršeno iskoristio nestandardnu visinu stropa. Zahvaljujući tome, prostor od 35 kvadrata dobio je dodatni, dragocjeni prostor za spavanje.

 


Vjerojatno već na prvo gledanje ovaj mali dvosobni stan od 35 kvadrata izgledat će vam znatno veći nego što jest. Razlog se krije u jako dobro osmišljenom rasporedu i iskorištavanju svakog centimetra. Kako širine, tako i visine interijera!

Foto: Hemnet

To je omogućilo stvaranje dodatne prostorije što u interijerima od toliko kvadrata je inače teško izvesti. No, kada imate nestandardnu, veću visinu stropa, onda je to itekako izvedivo. Tako se druga spavaća soba nalazi na prvoj etaži, koja je doduše mala, ali ipak ispunjava svoju ulogu kao dodatno mjesto za spavanje i privatnost.

Foto: Hemnet

Prizemlje se sastoji od ulaza u kojem su ugradbeni ormari čime je osigurano dovoljno garderobnog prostora. Pohrana je osigurana i u sobici u koju se ulazi iz hodnika, a koja služi također kao spavaća. Ova prostorija nema prozora, ali pruža ipak privatnost zaista miran prostor.

Foto: Hemnet

Hodnik dalje vodi u mini kupaonicu od 4 kvadrata te u dnevni prostor koji je otvorenog koncepta. U uglu se nalazi kuhinja u obliku slova L, pored nje blagovaonski stol sa stolicama, a ostatak prostora čini dnevni boravak kojem su adut veliki vanjski otvori kroz koje dopire svjetlost sve do ulaznih vrata.

Foto: Hemnet

Iz dnevnog prostora uske stepenice vode na galeriju gdje je smješten veliki bračni ležaj i komoda. Mali prozor u ovoj sobi gleda na stubište što nije najsretnije rješenje, ali svakako pruža barem malo svjetlosti.

Foto: Hemnet

Uređenje također odgovara malim prostorima jer prevladavaju svijetle neutralne nijanse. To stvara i bezvremenski dekor kojem svi težimo jer tako imamo dom koji je uvijek aktualan.

Svijetlim neutralnim tonovima dodana je crna, a dojam je pojačan akcentima u vidu zelene i oker žute.

Foto: Hemnet

 

Komentari