INTERIJER U SUSJEDSTVU: prijedlog uređenja modernog obiteljskog stana u Ljubljani

U središtu Ljubljane počinje se graditi novi stambeni kompleks Bellevue Living, a poznati dizajnerski studio Gao Arhitekti napravio je ogledni primjer odnosno prijedlog uređenja za stan unutar kompleksa

 

 

Hoteli su velika inspiracija u uređenju interijera posljednjih nekoliko sezona. Sada svi želimo ne samo spavaće sobe, nego i dnevne boravke i blagovaonice nadahnute stilom hotelskih soba i apartmana. I idejno rješenje stana u stambenom kompleksu Bellevue Living, koji se tek počinje graditi, inspirirano je upravo hotelom. I to sasvim konkretnim hotelom, koji je nekada postojao u neposrednoj blizini.

Ovo idejno rješenje ustvari je nastalo kao svojevrsni ogledni primjerak uređenja životnog prostora za modernu mladu obitelj, i to u suradnji dizajnera i Bellevue Livinga.

Prema prijedlogu uređenja, koje potpisuju Petra Zakrajšek i Tjaša Najvirt iz ljubljanskog studija Gao Arhitekti moderni elementi, nadahnuti funkcionalnim minimalizmom spajaju se s elegancijom i profinjenosti te daškom luksuza koje imaju hotelski interijeri.

3D vizualizacija: Renderji.com

U prijedlogu je osmišljen prostor površine 115 četvornih metara koji se sastoji od ulaznog prostora u kojem su gostinjski toalet i ugradbeni ormari za skladištenje, velika dnevna zona koju čine boravak, blagovaonica i kuhinja sa šankom te tri spavaće sobe – roditeljska i dvije dječje.

Ulazni je prostor, prema idejnom rješenju, odijeljen od dnevne zone transparentnom i prozračnom pregradom od drvenih lamela, što je donijelo i prirodnu svjetlost u ovaj inače mračan prostor bez otvora. Staklene fronte ormara u hodniku i dnevnoj zoni stvorile su zanimljivu igru refleksije te otvorile prostor i učinile ga većim.

3D vizualizacija: Renderji.com

Dnevni prostor zamišljen je da bude funkcionalno i jednostavno opremljen, s nužnim komadima namještaja i bez previše detalja. Uzorci mramora, parketi slagani u riblju kost, štukature i tamnozeleni baršun kojim su presvučene stolice donose eleganciju, a ravne linije kuhinjskog i namještaja u boravku, kao i blagovaonski stol te rasvjeta – minimalizam. Odabir smaragdnozelene boje je za osvježenje prostora te unošenje daška prirode, a siva, bež i bijela za pročišćenost.

Ova kombinacija elegantnog i modernog stila ponavlja se i u spavaćim sobama, naročito glavnoj roditeljskoj u kojoj pažnju privlači veliki garderobni ormar s prozirnim frontama.

3D vizualizacija: Renderji.com

Poseban naglasak u prijedlogu uređenja stavljen je na rasvjetu. Stropna rasvjetna tijela u dnevnom dijelu privlače difuzno i nježno osvjetljenje, dok zrcalni zid omogućuje prirodnom okruženju da uđe u ovaj blago osvijetljeni životni prostor.

 

Komentari