Opušteno i ugodno: savršen stan od 55 četvornih metara

Dvosobni stan u Göteborgu pravo je malo udobno gnijezdo, idealno za odmor i opuštanje njegovih novih vlasnika, mladog para. Svoj stan uredili su sami, vodeći se postulatima svoga omiljenog skandinavskog stila, no želeći prije svega da se u njemu osjeti atmosfera doma

 

Mladi par za svoj je novi dom odabrao stan u staroj zgradi u središtu Göteborga. Odlučili su ga sami urediti te su ga ispunili kombinacijom starog i novog namještaja, što je interijeru dalo poseban štih. Odmah s ulaznih vrata pogled vodi prema dnevnoj zoni, otvorenom prostoru u kojem se nalaze boravak, blagovanje i kuhinja. S lijeve odnosno desne strane, prije nego uđe u dnevnu zonu, su kupaonica te dvije male sobe – spavaonica te garderoba.

Ove dvije prostorije ispunjene su minimumom namještaja, budući da je kvadratura skučena, ali su detalji poput stilskog ogledala i slika na zidu oplemenile prostor. Dnevna zona topao je i ugodan prostor koji poziva na opuštanje, baš kako su vlasnici i htjeli. Opremanje kuhinje bio je svakako najveći izdatak u stanu, dok je ostatak interijera uređen jednostavno, s komadima starim i nekoliko desetaka godina.

 

Komentari