Moderan stan u koji se lako zaljubiti: prepun boja, svježine i energičnosti

Dvosoban stan u Varšavi uspješan je primjer kako se bojama i uzorcima mogu unijeti svježina te dašak prirode u stan. Tome uvelike pomažu veliki otvori u dnevnoj zoni te spavaćoj sobi koji unose ogromnu količinu prirodne svjetlosti

 

Energičan, svijetao i vedar – tako bi se ukratko mogao opisati ovaj moderno i sjajno uređen dvosobni stan u Varšavi. U 52 četvorna metra smjestila se dnevna zona koja objedinjuje kuhinju, blagovanje i dnevni boravak te spavaća soba, kupaonica i hodnik. Poveznica cijelom prostoru su boje i drvo – bijela i antracit s akcentima zelene, plave i žute čine tako savršenu ravnotežu s prirodnim nijansama drveta. Drvo i neutralne nijanse ovdje imaju i ulogu ublažavanja kombinacije svijetlo zelene i žute koje bi lako mogle postati upadljive. Ovako, interijer je dobio na posebnosti i željenoj energičnosti, stvara se dojam neponovljive svježine koju nije lako postići. Dizajneru Janu Sekuli iz Zarysy studija je to sjajno pošlo za rukom. Na ovaj način prenio se dio eksterijera u interijer – iz stana se pruža prekrasan pogled na krošnje drveta koje su svoje ‘inačice’ dobili u odabiru zelene i žute te botaničkih uzoraka nekih dekoracija.

Dodatnu posebnost ovoga stana čine police rađene po mjeri koje se nalaze gotovo u svakoj prostoriji što također povezuje interijer u jedinstvenu stilsku cjelinu. Tome su doprinijeli i dinamični, mahom geometrijski uzorci na dekorima, keramici te trendi rasvjeta u industrijskom stilu, kao i botanički motivi.

U centralnoj prostoriji doma, dnevnoj zoni, pažnju plijeni ugrađena klupa ispod prozora, izvedena u kombinaciji drveta i žuto-sive tapecirane spužve, koja osim za sjedenje služi i kao mjesto za odlaganje knjiga. Dnevna zona je specifična i po tri različita modela rasvjete koji vizualno odjeljuju prostor kuhinje, boravka i blagovanja. Kuhinja i boravak dodatno su odijeljeni tv zidom.