STAN BY STUDIO MIRJANA MIKULEC: dom za tročlanu obitelj s velikom terasom koja oduzima dah

Mirjana Mikulec interijeri stoji iza projekta uređenja velikog, modernog stana u širem centru Zagreba, namijenjenog tročlanoj obitelji. Najveću pažnju pobudit će terasa od 80 četvornih metara.

 

 


InDizajn vas vodi u novi projekt studija Mirjane Mikulec, stan za tročlanu obitelj u širem središtu Zagreba.

Riječ je o interijeru od 240 kvadrata koji sadrži veliki dnevni prostor, dvije spavaće i jednu radnu sobu, toalet i dvije kupaonice, od kojih je jedna u sklopu master sobe. Posebnost stana je velika terasa okrenuta na jug. No, krenimo redom…

Uređenje stana nagovješteno je već u hodniku. Kombinacija furnira i hladnih materijala provučena je kroz gotovo sve prostorije, a kuhinjski i blagovaonski dio odvojeni su nosivim zidovima s nosivim gredama koji su ostavljeni u golom betonu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U cijelom stanu za podnu oblogu korišten je parket hrasta i jako se dobro uklopio u odabrani dekor furnira koji se nalazi u gotovo svim elementima rađenim po mjeri.

“Poslužili smo se kombinacijom hladnih i toplih tonova. Tako smo nasuprot toplini furnira koristili kamen i beton koji su naglasili suvremenost. Naravno, nezaobilazni su bili i crni detalji koji su najizraženiji pri odabiru rasvjetnih tijela. Jednostavne linije i svijetli dekor kuhinje nenametljiv je pa pogled iz dnevnog boravka ostaje pročišćen, a prostor djeluje kao cjelina. Ovo je odličan način ako ne želite posebno isticati nijedan dio stana”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U cijelom stanu, pa tako i u ovom dijelu, posebna pozornost posvećena je odabiru tepiha. Oni su bojom i oblikom prilagođeni odabranim elementima u prostorijama.

Spavaći dio stana odvojen je hodnikom, što osigurava dodatnu privatnost u ovim prostorijama. Roditeljska spavaća soba je nešto manja od 24 kvadrata i u njoj se nalaze kutak za šminkanje, odvojen garderobni dio i, naravno, spavaći dio. I ovdje je vidljiva kombinacija toplih i hladnih tonova.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Dječja soba je najveća prostorija u stanu i prostire se na gotovo 25 kvadrata.

“Ovdje smo se malo odmaknuli od cjelokupnog uređenja jer smo, kao i svaki put, slušali želje mladog vlasnika, a u prostor smo uklopili dio za odmor i druženje, kao i radni kutak”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U stanu se nalazi i radna soba. Ona, za razliku od dječje, prati uređenje ostatka stana pa je i ovdje jasno vidljiva kombinacija hladnih i toplih tonova.

Najimpresivniji dio stana je velika, djelomično natkrivena terasa od 80 kvadrata koja sadrži sve za ugodan boravak na otvorenom. Prevladavaju neutralni tonovi i prirodni materijali, što prostoru daje mediteranski prizvuk.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari