TOPLO GNIJEZDO BEZ MANE: zavirite u mali dvosobni stan u staroj tvornici

U potrazi ste za novim idejama za makeover svoga malog stana? Pogledajte kako ga izborom boja i detalja možete savršeno opremiti i utopliti!

 


U četvrti Raval u Barceloni pronašli smo divan mali stan površine 40 kvadrata, idealnu inspiraciju za jesenski makeover doma. Iza njegova uređenja stoji vlasnik, dizajner interijera i fotograf Nacho Carretero Molero. Prije uređenja bila je potrebna temeljita renovacija koja je uključivala obnovu podova i zidova te instalacija.

Posebnost ovog malog dvosobnog stana je što se nalazi u sasvim posebnom ambijentu nekadašnje tvornice tekstila izgrađene 1833. Tvornica je u međuvremenu prenamijenjena u stambenu zgradu i podijeljena u 50 stanova različitih kvadratura, od kojih su neki dupleksi.

Foto: Pol Viladoms

Vlasnik je tijekom adaptacije odlučio ostaviti autentičan tvornički duh te zadržao zidove i strop s gredama i opekom koje su postale savršena pozadina za novi suvremeni koncept uređenja. Jedan dio opeke, u spavaćoj sobi, pobojan je u bijelu boju kako bi namještaj od svijetlog drveta više došao do izražaja.

Prostor je optimiziran i svaki kutak je iskorišten, a da pritom ne izgleda kao da ima samo 40 kvadrata.

Foto: Pol Viladoms

U moderno uređen prostor koji ima i tvornički štih uneseneno je šarenilo i topli zemljani tonovi radi stvaranja ugode i atmosfere doma. Dodatni bonus prostoru je mali balkon koji je također kompletno preuređen, a velike staklene stijene ga povezuju s interijerom. Tako unutarnji prostor boravka dobiva i obilje prirodne svjetlosti.

Foto: Pol Viladoms

Ostatak ovog ukusno namještenog stana čini nala kuhinja s blagovaonicom koje su dio otvorene dnevne zone zajedno s boravkom te kupaonica i mala spavaća soba. Pored svijetlih bež i toplih zemljanih tonova, u prostor je uneseno drvo i ratan, koji su pojačali dojam topline i ugode.

Foto: Pol Viladoms
Komentari