DOM ZA ČETVERO: prostrani stan u centru Zagreba ima sve potrebno za ugodan život

Pri opremanju stanova velike kvadrature doista možete biti kreativni, a da zadovoljite sve potrebe jedne obitelji. Studio Mirjane Mikulec uredio je prostrani  dom od 120 kvadrata uzevši u obzir sve želje jedne četveročlane obitelji. U suradnji s Mastercardom zavirili smo u njega.

Prostor je podijeljen u dvije cjeline – onu za spavanje u kojem su smještene tri spavaće sobe te dnevnu koja krije i dio za rad. U stanu postoje dvije kupaonice te nezaobilazni balkon. Vodeći se željama klijenata tim se odlučio na bijelu s crnim detaljima kroz čitav prostor. Naglasak je stavljen na bijele zidove i svijetli parket uz pokoji crni komad namještaja.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Prostrana kuhinja s otokom, blagovaonica i dnevni boravak neutralnih tonova puni su prirodnog svijetla što prostor čini prozračnim i ugodnim za boravak. Prevladavaju već spomenuti svijetli tonovi, a dekorom mramora postignuta je i doza luksuza. Posebna pozornost posvećena je odabiru visilica, a kuhinja krije i mali šarmantni kutak pun začina i bilja. Iako je riječ o velikom prostoru, u dnevnom boravku velika siva kutna garnitura vizualno razdvaja taj dio od blagovaonice i kuhinje te ga čini zasebnom cjelinom.

 

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Zahvaljujući dobro osmišljenom tlocrtu iskorištena je mogućnost odvajanja spavaćeg dijela od dnevnog prostora čime je sačuvan intimni, privatni dio stana. Zlatni akcenti provlače se kroz detalje zbog kojih spavaća soba izgleda profinjeno i luksuzno. Tapeta protkana zlatom, okvir ogledala, ručkice na ormarima te lampe na noćnim ormarićima također u zlatnoj boji, ono je što ovu sobu čini zaista posebnom.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

U radnoj sobi posve druga priča. Ravne linije namještaja, svijetli tonovi uz crne detalje motiviraju na rad. Stol smješten ispod prozora na odličnoj je poziciji uz puno prirodne svjetlosti. Namještaj je napravljen po mjeri pa je sve potrebno za rad na dohvat ruke. Iako je prostor ugodan za rad nekada treba malo i odmoriti. Za to će poslužiti mala sofa smještena preko puta vrata. U videu pogledajte kako je raspoređen namještaj u dječjim sobama te koje su boje odabrali mališani.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Pratite i dalje našu stranicu indizajn.rtl.hr jer ćemo vam u narednim danima savjetovati kako uz proizvode iz hrvatskih trgovina postići ovakav izgled u svom domu i to uz popust na plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

 

Komentari