MODERNA SPAVAĆA SOBA: kosine i nepravilan oblik prostorije bili su pravi izazov u uređenju

Prva asocijacija na spavaću sobu svakako je krevet i od njega sve kreće u uređenju. No, kada je riječ o potkrovnim stanovima, potrebno je u početku odrediti koliko će on prostora zauzeti, a tek onda prijeći na slatke brige – njegov dizajn i željenu nijansu

 

 

 

Tim Mirjane Mikulec potpisuje uređenje potkrovnog stana za mladoga samca, a ovaj puta vam predstavljamo spavaću sobu. Mnogima se potkrovlje može činiti kao problem i ograničenje prilikom planiranja i uređenja spavaonice, no ovaj primjer će poslužiti kao dobra inspiracija i ohrabrenje.

Dakle, neka vas kosine ne obeshrabre kada krenete u opremanje! U uređenju sve kreće od kreveta, a Mirjana Mikulec potražila ga je u ponudi Perfecta Dreams.

Pozornost obratite na visinu uzglavlja kako bi soba dobila lijep i elegantan izgled. Tapecirani kreveti postaju sve češći odabir jer je jedan od razloga upravo mogućnost kreiranja vlastitog uzglavlja. Tako svaki krevet možemo prilagoditi svakom prostoru. Na primjeru ove sobe upravo se o tome vodilo računa pa je nastala kombinacija – donji dio pripada jednom modelu, a uzglavlje drugom.

Moderne spavaće sobe zbog kojih ćete požaliti što ne živite u potkrovlju

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: TARIK WALID EL KAWAM

Odabirom svijetlih zidova i podova vizualno ćete povećati prostor što je za potkrovlja, unatoč krovnim prozorima, izuzetno bitno. Ovdje je riječ o 13 kvadrata u kojima su upravo kosine odredile položaj kreveta i ostatka namještaja. Kako je krevet postavljen ispod prozora, odabran je onaj s uzglavljem koje ne prelazi preko ruba prozorske klupčice.

Doza elegancije postignuta je odabirom dominantne antracit sive koja do izražaja dolazi baš zbog kontrasta svijetlo sivih zidova. Siva se provlači kroz čitavu sobu pa je tako i za krevet odabrana tamno siva nijansa. Time je postignut ujednačen izgled sobe.

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: TARIK WALID EL KAWAM

Video krije još nekoliko savjeta na što obratiti pozornost prilikom odabira kreveta, kao i kadrove u kojima ćete vidjeti gdje je smješten ugradbeni ormar.

Komentari