DNEVNI BORAVAK I BLAGOVAONICA: uz profinjene komade do luksuznog izgleda

Elegancija i luksuz su vrlo traženi u današnjim modernim dnevnim boravcima i blagovaonicama. Dizajnerica Mirjana Mikulec savjetuje kako ih sve možete unijeti u dnevni prostor!

 


Uređenju dnevnog prostora uvijek treba pristupiti s punom pažnjom jer tamo provodimo najviše vremena. Zato je najvažnije da je prilagođen našem stilu, ali i da prati trendove te one elemente koji su najtraženiji.

 

Foto: Calligaris / Meblo Trade

Ovaj puta dizajnerica Mirjana Mikulec će vam pokazati nekoliko inspiracija kako uz profinjene komade postići luksuzan izgled kojeg dizajnerica i sama jako preferira. Upravo zato se uputila na pravo mjesto – novootvoreni showroom Calligarisa čiji se namještaj odlikuje upravo profinjenim linijama ali i luksuznim detaljima.

Foto: Calligaris / Meblo Trade

MRAMOR I ZLATO

Blagovaonica je srce doma – mjesto na kojem se okupljate s obitelji i prijateljima i poželjno je da bude i udobna i estetski privlačna.

Volite li svijetle elemente u prostoru, s uzorkom bijelog mramora nećete pogriješiti. Ovisno o dojmu koji želite postići, kombinirajte ga s drvenim detaljima ili pak detaljima u boji zlata.

Foto: Calligaris / Meblo Trade

TAMNI TONOVI

“Nekako više volim tamne tonove jer mislim da najbolje naglašavaju eleganciju koju želim postići u prostoru. Ako i vi spadate u tu skupinu, elegantan izgled možete postići ili uzorkom kamena ili staklom. Za potpuni dojam, monotoniju možete razbiti bojom stolaca, a profinjenost ćete unijeti odaberete li boju konjaka ili tamni baršun”, ističe dizajnerica.

Foto: Calligaris / Meblo Trade

RASKOŠNA SOFA

Sve češće su dnevni boravci tik do blagovaonica i u takvim slučajevima važno je stilom i bojama uskladiti ove dvije funkcije. Ono što je u ovakvim prostorima najvažnije je udobna, ali i vizualno privlačna sofa. Brojne vrste tkanina i boja omogućit će vam da postignete izgled u kojem ćete se osjećati najbolje.

Naravno, za potpun izgled u prostor je potrebno uklopiti kvalitetne komode ili police koje će mu, osim funkcionalnosti, upotpuniti izgled. Neizostavni su i manji komadi namještaja koji će zaokružiti priču.

Foto: Calligaris / Meblo Trade

TAPETE

Trend koji je već nekoliko godina prisutan u interijerima su tapete, a od nedavno birati ih možete iz Calligarisovog asortimana. Kao što već znate, one će u interijer unijeti dinamiku, razbiti monotoniju i oplemeniti dizajn.

 


RASVJETA

Pri opremanju dnevnih prostora važno je odabrati i dobru rasvjetu. Osim primarne funkcije osvjetljavanja prostora, ona može naglasiti željeni stil ili pak funkcionirati kao svojevrsna skulptura u prostoru.

Sve u svemu, pri uređenju dnevnih prostora jednako je važno paziti na funkcionalnost koliko i na estetiku. Ovo je mjesto u kojem provodite najviše vremena i ono bi trebalo biti odraz vašeg ukusa i stila.

Foto: Calligaris / Meblo Trade

 

Komentari