Moderni boho dnevni boravci: prirodnost je i dalje naglašena, ali je tu i elegancija

Dizajneri vole istaknuti kako boho stil, koji je doživio svoj veliki povratak u interijere, nije za svakoga. No, ova nova, moderna varijanta boho stila znatno je umjerenija u kombiniranju boja i uzoraka, pa je i znatno prilagodljivija različitim ukusima i konceptima uređenja.

 


Sve ono što je karakteristično za boho stil – slaganje različitih uzoraka, eksperimentiranje s neočekivanim shemama boja i oslanjanje na eklektične dodatke nije za nekoga tko preferira suptilniji dom. Barem je tako vrijedilo do sada! Jer, ovakav koncept krasio je nekada boho stil, a sada se dogodio mali zaokret.

Foto: Rugs Direct

Boje su sada, prije svega, znatno umjerenije. Moderna varijanta boho stila koja je trenutno jako poželjna u uređenju interijera preferira manje boja, uzoraka i više naginje jednostavnosti i eleganciji pa ga prihvaćaju i oni koji teže suptilnosti.

Foto: Viv and Tim Home

Među bojama dominira bež s dodacima zemljanih tonova, a uzorci su manje prisutni i nisu toliko etno ili neke egzotične tematike. Tako nije rijetkost vidjeti interijere koji su inspirirani boho stilom a uvelike uključuju klasiku i eleganciju. Ili primjerice minimalizam. Tako boho stil dobiva novu, profinjenu notu.

Foto: Spruce

U svakom slučaju, boho i daje ostavlja spontan i opušten dojam, a prirodni materijali i zemljani tonovi dominiraju, dok je zelenilo poželjno. Koliko ćete boje i uzoraka unijeti ovisi naravno o vašim željama i ukusu. Boho dopušta slobodu u izražavanju vaše osobnosti kao i kombiniranju s drugim stilovima, s kojima ga načelno ne bismo mogli na prvu povezati.

Foto: Viv and TIm Home

Ovaj puta vam donosimo inspiraciju za moderni boho stil u najvažnijoj prostoriji doma, dnevnom boravku. Ako ste voljni staviti svoju kreativnost na kušnju i unijeti u dom dašak boho dizajna, potražite inspiraciju u ovim jedinstvenim dnevnim sobama.

Donosimo vam ideje klasičnijih i modernijih boho dnevnih boravaka – na vama je samo da odaberete one koje vam više odgovaraju!

Foto: Viv and TIm Home
Komentari