RASKOŠNO ILI JEDNOSTAVNO? Mirjana Mikulec donosi dva načina za stvaranje božićne čarolije u domu

Bliži nam se najljepše doba godine, pogledajte kako unijeti čaroliju Božića u vaš dom. Dizajnerica Mirjana Mikulec i njezin tim pripremili su dva različita prijedloga – jedan koji odiše raskoši, a drugi jednostavnošću

 

 

 

Blagdansko uređenje doma za Božić svake godine posebno nas veseli, a atmosferu koja nas okružuje rado bismo zadržali cijele godine. Pri uređenju gotovo teško da je pogriješiti, jer je pretjerivanje – dopušteno. No, bitno je odabrati smjer u kojem želimo ići te razmisliti o atmosferi koju bi stvorili. Netko voli tradiciju i čvrsto je se drži, netko voli da je sve raskošno i blistavo, a netko pak da je sve umjereno i jednostavno.

Kako biste odabrali željeni stil, tim Mirjane Mikulec pokazat će vam dva različita načina božićnog uređenja doma. Ideja je bila jedan stan urediti raskošno i bogato, a drugi nešto jednostavniji i decentniji. No, svaki je na svoj način stvorio pravu božićnu čaroliju u domu! Zajednička karakteristika im je, naravno, drvce.

Foto: InDizajn

JEDNOSTAVNO UREĐENJE ZA BOŽIĆNE BLAGDANE

“Iako se trend božićnih dekoracija mijenjao, meni najdraži je još uvijek božićno drvce. Kako bih ipak izašla iz okvira tradicionalnih dekoracija, ove godine u oba prostora birala sam nešto drugačije drvca”, ističe dizajnerica te dodaje kako je u prvom stanu, s obzirom na njegovu veličinu, ali i malog psa koji živi sa svojom vlasnicom, birala manju varijantu drvca na visokom postolju.

 

Foto: InDizajn

Kako je želja klijentice bila jednostavno uređenje, kombinacijom zlatnih i tamno crvenih ukrasa na drvcu, ali i jednostavnim uređenjem blagovaonskog stola, postiglo se upravo to.

Foto: InDizajn

 

Foto: InDizajn

RASKOŠNE BOŽIĆNE DEKORACIJE


Malo raskošniji božićni ugođaj stvoren je u jednom zagrebačkom starogradskom stanu. Budući da je kvadratura dnevnog boravka to dopuštala, ukrašena su tri drvca zanimljivog i pomalo neuobičajenog izgleda, a sve je začinjeno brojnim dekoracijama, među kojima se ističu orašari i velike sjajne kuglice.

INSPIRACIJA MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Saša Lisjak

Kako izgledaju oba stana u božićnom ruhu, pogledajte u video prilogu!

 

https://studio.youtube.com/video/oVQmKJwcG2Y/edit

Komentari