DNEVNI BORAVAK I BLAGOVAONICA: svijetao, opuštajući prostor kojim vlada jednostavnost

Studio Mirjane Mikulec uredio je stan za najam, a mi vam, nakon kuhinje, donosimo i priču o osmišljavanju ostatka dnevne zone – boravka i blagovaonice. Uživajte i inspirirajte se!

 

 


Mlada obitelj nedavno je kupila novi stan koji će koristiti za najam, a zadatak studija Mirjane Mikulec je njegovo kompletno uređenje. Nakon što smo vam pokazali kako smo uređivali kuhinju, pogledajte kako je preuređen dnevni boravak i blagovaonicu.

MALA KUHINJA PO MJERI: vlasnici su željeli pročišćen prostor bez gornjih elemenata


“Novi vlasnici su u ovaj prostor donijeli sofu. Naš zadatak je bio opremiti ostatak dnevnog prostora, kao i blagovaonski dio. Naravno, funkcionalnost je bila na prvom mjestu, no pobrinuli smo se da dobijemo i dobar vizualni dojam. Želja vlasnika bila je useliti se što prije pa smo birali namještaj koji je odmah bio raspoloživ”, otkriva dizajnerica.

Ideja uređenja bila je u prostor uklopiti neutralne tonove, ali se dizajnerica ipak poigrala materijalima i uređenjem zidova kako bi spriječila monotoniju ili bezličnost. Budući da je sofa u bež tonu, dizajnerica nije bila ograničena odabirom ostatka namještaja, a sve potrebno za opremanje pronašla je u Lesnini.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“U dnevni prostor uklopili smo prirodne materijale kako bi se utoplila cijela priča. Što se tiče blagovaonice, birali smo okrugli stol zbog lakše komunikacije kuhinje i boravka”, ističe.

U blagovaonici su crnom stolu pridruženi baršunasti stolci u dvije boje, dok su u dnevnom boravku kombinirani hladni i topli neutralni tonovi s crnim elementima. Na taj način dobio se vrlo zanimljiv izgled koji je podignut detaljima poput terrazzo uzorka, ali i izgledom centralnog zida.

Prije dolaska namještaja te detalja popu rasvjete, zidovi u blagovaonici su tonirani u nježni zemljani ton, a u dnevnom boravku se kombinirala ista nijansa sa štukaturama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Postigli smo sve zamišljeno. Zahvaljujući okruglom stolu, ostavili smo nesmetani prolazak dnevnim prostorom. Okretanjem sofe prema zidu vizualno smo odvojili dnevni dio od blagovaonskog, dok smo odabirom namještaja povezali cijeli dnevni dio u cjelinu. Iako smo koristili neutralne i nježne tonove, uspjeli smo dobiti vrlo zanimljiv izgled. Za to je zaslužan TV zid koji je podignuo izgled. Kombinacija toplih i hladnih tonova razbila je monotoniju čemu su svakako pridonijeli i zlatni detalji, terrazzo uzorak, kao i pokoji detalj u boji”, zaključuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari