Spavaonica od 11 kvadrata: elegancija je postignuta kontrastom svijetlih i tamnih tonova

Uređenje prazne sobe često može biti izazov jer treba zadovoljite sve želje klijenta i pogoditi stil koji bi mu odgovarao. Zato, kada dobijete slobodne ruke i uvjet da soba samo mora biti prozračna i svijetla, posao je puno lakši.

 

 

Takav zadak dobio je tim Mirjane Mikulec, zadužen za potpuni makeover stana od 111 kvadrata u elitnom dijelu Zagreba. Spavaća soba od 11 kvadrata ima izlaz kroz garderobni prostor pa nije bilo potrebe za unošenjem velikih ormara. Naglasak je bio na odabiru udobnog kreveta pa je u tome je pomagao Meblo Trade. Izabran je krevet jednostavnih linija koji odgovara većini interijera, a ono što je najbitnije – udoban je.

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Odabir kreveta i po estetskim kriterijima

Mirjana Mikulec često klijentima savjetuje da uz odabir kreveta moraju paziti i na estetski dio. Zato je potrebno da ostatak uređenja prati dizajn kreveta. Time ćete postići sklad koji je u spavaonici izuzetno važan. Ovdje je bilo dovoljno postaviti samo noćni ormarić i fotelju. Da zidovi ne bi bilo prazni postavljene su jednostavne štukature i tapeta suvremenog uzorka koji su sobu učinili privlačnijom.

Neki prostori, poput ovog, jednostavno funkcioniraju bez dodatnih boja. Kontrastom svijetlih i tamnih tonova u sobi je dobivena elegancija koja ne traži nikakve posebne detalje, tek malo zelenila. Neutralnom bež i nježnom rozom posteljinom postignut je efekt topline i ugode.

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Kako je tekla renovacija i na što se morate obratiti pozornost prilikom kupovine najvažnijeg komada namještaja – kreveta, pogledajte u prilogu.

Komentari